Події

В Житомирській області люди продовжують знаходити сучасні боєприпаси на полях та в лісах

13 July 2023, 09:33

Упродовж 10 та 11 липня піротехніки ДСНС області знищили два боєприпаси часів минулих війн та сучасності, що були виявлені поблизу с. Городське Житомирського району та с. Гальчин Бердичівського району.

Про це 11 липня повідомляла пресслужба ДСНС у Житомирській області.

«У першому випадку вибухонебезпечний предмет, що знаходився у воді, помітила дитина, яка відпочивала з батьками біля річки. Про це хлопчик повідомив дорослих, а ті, у свою чергу, відразу ж зателефонували до Служби порятунку «101». Фахівці ДСНС, які прибули до місця виклику ідентифікували боєприпас як мінометна міна калібром 82 мм часів минулих війн. У другому випадку – селяни натрапили у лісовому масиві на сучасний 30-мм артилерійський снаряд, про що теж відразу ж сповістили фахівців ДСНС», - йдеться у повідомленні.

Також 11 липня піротехніки знищили сучасний вибухонебезпечний предмет.

«Поблизу с. Будо-Вороб’ї Коростенського району Малинської територіальної громади на полі місцевий агроном виявив підозрілий предмет, який стирчав з землі. Він відійшов на безпечну відстань та зателефонував за номером «101». Прибувши на місце, піротехніки ідентифікували виявлений предмет як авіаційна некерована ракета. Боєприпас фахівці вилучили та знищили в спеціально відведеному для цього місці», - інформує пресслужба ГУ ДСНС.

Як повідомляв Житомир.info, 10 липня 2023 року поблизу с. Рудні-Хочинської, Олевської громади чоловік знехтував попереджувальними знаками і заїхав в ліс по ґрунтовій дорозі: автівка натрапила на міну, 23-річний водій загинув на місці.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДСНС піротехнік розмінування міна снаряд ракета  
Матеріали по темі