Новини компаній

Як вибрати ігрову клавіатуру

13 July 2023, 10:47

Як вибрати ігрову клавіатуру

Ігрова периферія відрізняється від звичайної підвищеною зручністю, ергономікою та наявністю додаткових опцій. Для неї використовують передові технології та якісні матеріали, що впливає також на якість і довговічність. Такі аксесуари коштують дорожче, але геймери знають, що це — не розкіш, а розумне вкладення коштів. Власник зможе значно ефективніше проходити ігрові сюжети, а також назавжди забути про будь-які незручності.


Основні характеристики для вибору

Насамперед в очі впадає форма, адже виробники пропонують не лише стандартні прямокутні версії. Вони на ринку переважають, проте в професійних моделях може бути зовсім незвичне розміщення блоків, додаткові клавіші та джойстики, оригінальна форма пристрою. Також ігрові клавіатури вибирають за наступними характеристиками:

1. Формфактор. Можуть бути повноформатні, компактні, TKL, цифрові блоки, кейпади.

2. Тип механізму. Мембранні відносять до бюджетних, силіконова прокладка недовговічна. Механічні — більш надійні, проте дорожчі, але в них можна налаштовувати клавіші.

3. Наявність ПО. У професійних моделях є вбудована пам’ять і власне програмне забезпечення. Це дає можливість перепрограмовувати кнопки, користуватися макросами та створювати користувацькі профілі. Клавіатуру можна під’єднувати до різних комп'ютерів зі збереженням налаштувань.

4. Під’єднання. Воно може відбуватися через PS/2 чи USB. Перший варіант надійніший, працює без затримок і захищений від вірусів, проте не підходить для гарячої заміни. Другий приваблює можливістю гарячої заміни та великим вибором моделей.

5. Ергономіка. Блоки клавіш можуть мати різне розташування, тому цей аспект вибирають за особистими вподобаннями. Також бувають розсувні моделі.

Для специфічних задач пропонують особливі моделі клавіатур. Людям, яким доводиться вводити багато цифр, буде потрібний цифровий блок. А геймери можуть додатково придбати кейпад з основними клавішами для ігрових дій.


Додаткові можливості

Наявністю мультимедійних кнопок уже нікого не здивуєш: вони дають можливість керувати звуком, перемотувати відео без перемикання між вікнами. Також можуть бути присутні програмовані кнопки, яким можна задавати будь-які функції. У професійних геймерських клавіатурах для цього виділяють цілі блоки.

У всіх геймерських клавіатурах присутня кнопка Fn, яка дозволяє за одночасного натискання керувати клавішами F1–F12, як мультимедійними. Це оптимальний варіант для компактних моделей.

Геймери та копірайтери вельми цінують підсвітку, яка дозволяє працювати вночі без загального освітлення. Додатковим бонусом буде наявність роз’ємів USB, Mini Jack, картридера.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі