Новини компаній

Дивани: різновиди м'яких меблів та правила покупки

13 July 2023, 16:43

Сучасний дизайн інтер'єру завжди передбачає наявність дивана, який може стати центральним елементом приміщення або приємним функціональним доповненням. Цей вид меблів часто використовується для короткочасного відпочинку, обіднього чи нічного сну, для посиденьок з друзями, перегляду телевізора тощо.


Завдяки широкому асортименту пропозицій є можливість вибрати ідеальний варіант, форму виконання, матеріал, спосіб трансформації та багато іншого. Вдасться купити диван з доставкою в інтернет-магазині «Interia», де є великий асортимент пропозицій. Дизайнери слідують останнім модним тенденціям, тому завжди вдасться знайти цікаві та затребувані моделі.

Механізм розкладних диванів

Найчастіше купуються такі моделі, які можна розкласти та підготувати спальне місце. Виробники використовують такі способи трансформації:

1. Книжка. Спинка відкидається назад до клацання. Такий варіант дуже зручний для щоденного розкладання;

2. Єврокнижка. Сидіння потрібно відсунути вперед, після чого опустити спинку донизу. Також дуже простий спосіб за кілька секунд підготувати спальне місце;

3. Клік-клак. Модернізоване рішення "Книжки", але є проміжна м'яка вставка. У спинки буде три положення для відпочинку;

4. Дельфін. Найчастіше такий механізм використовується у кутових моделях, коли під сидінням є подушка, яку потрібно викотити по ширині та встановити в одній площині із сидінням.

Окремо виділяють "Французьку розкладачку" та її американську версію, а також "Акордеон" та "Викатний диван". За формою виділяють прямі моделі, кутові дивани та модульні. Окремо є офісні варіанти виконання, дитячі моделі, дивани для переговорної зони, комплекти і т.д.

Параметри дивана

Виробники пропонують на вибір натуральну та штучну шкіру, велюр, жаккард, замшу, льон, поліестер, мікрофібру, текстиль, бавовну та багато іншого. Іноді матеріали комбінуються, щоб досягти найкращих експлуатаційних характеристик.

Основою диванів можуть бути ламелі, металеві рейки, поролон, пружинна змійка, пружинний блок та багато іншого. Підбір залежить від навантаження на диван у майбутньому та від того, які цілі перед ним стоять. Габаритні розміри підбираються індивідуально.

Де придбати диван?

Інтернет-магазин «Interia» пропонує велику кількість варіантів на вибір. Є детальний опис і характеристики кожної моделі, а також фотографії, щоб наочно зробити вибір. Допомогу в купівлі нададуть консультанти магазину з огляду на запити клієнта.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: диван 
Матеріали по темі