Місто

У Житомирі для ліквідації пориву на трубопроводі комунальники змушені були переносити гараж, який «виріс» на водогоні

14 July 2023, 11:51

Іноді комунальники змушені довше ліквідовувати аварії на водопровідних і каналізаційних мережах, оскільки містяни самі створюють там перешкоди: встановлюють паркани, будують хаотично приміщення та ставлять гаражі прямо на водогоні.

Про це 14 липня повідомила пресслужба КП «Житомирводоканал».

«Часом абоненти дорікають нам тим, що ми не так швидко виконуємо роботи, як їм би того хотілося. Насправді 98% аварійних ситуацій ми ліквідовуємо протягом доби. Але іноді ми справді могли б працювати швидше», - йдеться в повідомленні.

У водоканалі назвали, за яких умов це було б можливим:

  • Якби паркани, які встановлюють містяни, «не вилазили» за межі, передбачені технічною документацією, бо в такому випадку вони часто «налазять» на водопровідні та каналізаційні мережі.
  • Якби не було проблем із хаотичними забудовами.
  • Якби на водогоні «не виростали» гаражі.

«І кожне із таких "якби" вимагає до себе особливої уваги, адже аби виконати необхідні роботи на приватній території чи під чиїмось гаражем, ми маємо знайти власників, погодити із ними нашу діяльність, що, звісно, забирає наш час і уповільнює перебіг робіт. Щоб розпочати ліквідацію наслідків аварійної ситуації на трубопроводі, який живить Польову, Смолянку, вул. Велику Бердичівську та вул. Шевченка, нашим працівникам вчора довелося перенести гараж, під яким ще в 60-х роках минулого століття була прокладена водопровідна мережа. Сьогодні бригади активно працюють над відновленням цілісності трубопроводу. Намагатимуться до вечора впоратися, аби щонайшвидше відновити водопостачання до осель мешканців згаданих вище районів та вулиць», - наголошують у пресслужбі водоканалу.

У пресслужбі КП «Житомирводоканал» для Житомир.info уточнили, що працівники змушені були переносити гараж, який знаходиться за адресою вул. Робітнича.

Нагадаємо, 14 липня у Житомирі частина міста лишилася без водопостачання через аварію на трубопроводі, який живить Польову, Смолянку, вул. Велику Бердичівську та вул. Шевченка. Через ремонтні роботи до міста тиск подачі води знижено.

Зауважимо, увечері 13 липня у пресслужбі житомирського водоканалу закликали мешканців мікрорайону Польова, Смолянки, вул. Великої Бердичівської, Шевченка, Бальзаківської та прилеглих до цих вулиць провулків зробити добовий запас води, оскільки сьогодні, 14 липня, ремонтні роботи з ліквідації наслідків пориву ще триватимуть.

Як повідомляв Житомир.info, 13 липня 2023 року у Житомирі в обідню пору призупинили водопостачання за кількома адресами через порив водопровідної мережі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вода водоканал водопостачання аварія 
Матеріали по темі