Події

На березі Силікатного кар’єру у житомирянки знайома вкрала телефон, спустошила рахунок і продала гаджет

14 July 2023, 17:04

У Житомирі лише упродовж минулої доби поліцейські викрили двох осіб причетних до крадіжок у обласному центрі.

Про це 14 липня повідомляє пресслужба ГУНП у Житомирській області з посиланням на Житомирське районне управління поліції.

«40 річна житомирянка днями на березі одного з кар’єрів міста познайомилася з такою ж відпочивальницею. Вони швидко знайшли спільну мову, тож жінка не замислюючись залишала новій знайомій свої речі, відволікаючись на інші справи. Лише повернувшись додому, зрозуміла, що з її сумки зник вартісний мобільний телефон, а банківський рахунок спустошено. Оперативники кримінальної поліції Житомирського РУП провели низку розшукових заходів та встановили причетну до крадіжки. Нею виявилася нова знайома потерпілої. Правоохоронці з’ясували, що 22-річна містянка, залишаючись наодинці з речами, забрала з сумки телефон. Пізніше скориставшись графічним ключем, який підгледіла у товаришки, витратила через мобільний банківський додаток усі кошти, які були на рахунку. Викрадений ґаджет після проведених маніпуляцій дівчина продала», - йдеться в повідомленні.

Крім того, відпочинок з малознайомими людьми закінчився фінансовими втратами і для 23-річного містянина. За аналогічним з попереднім сценарієм новий товариш, 17-річний житомирянин, залишив його без мобільного телефону. Викрадений ґаджет одразу ж продав, витративши кошти на свої забаганки.

Нині правоохоронці встановлюють нових власників викрадених речей.

У обох випадках мотиви та обставини діянь причетних осіб встановлює слідство. Попередня кваліфікація правопорушень - ч.4 ст. 185 (Крадіжка) КК України. Згідно з чинним законодавством, таємне викрадення майна, вчинене у період воєнного стану, карається від 5 до 8 років ув’язнення.

У Житомирському районному управлінні поліції в коментарі Житомир.info уточнили, що подія з крадіжкою телефону в містянки сталася біля Силікатного кар’єру.

Нагадаємо, 16 червня біля Богунського кар’єру в Житомирі чоловік обікрав підлітка, поки той купався – забрав наплічник і телефон.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: крадіжка гаджет кар'єр Силікатний кар'єр 
Матеріали по темі