Суспільство

В передмісті Житомира екологи перевіряють інформацію про забруднення річки невідомими речовинами

17 July 2023, 15:21

Інспекція проводить дослідження за фактом ймовірного забруднення річки та земельної ділянки поблизу села Довжик.

Про це 17 липня повідомила Державна екологічна інспекція Поліського округу.

13 липня 2023 року на телефон «гарячої лінії» Інспекції надійшло повідомлення стосовно скиду невідомої рідини білого кольору в лісосмугу з подальшим потраплянням її у р. Довжик (поблизу с. Довжик Житомирського району).

«З метою встановлення фактів, викладених у зверненні, державні інспектори з охорони навколишнього середовища виїхали на місце та в ході обстеження території виявили поліетиленову трубу з приєднаним пожежним шлангом, з якої періодично відбувається скид води білого кольору з хімічним запахом. Для встановлення факту ймовірного забруднення річки Довжик інспекторами відібрані зразки проб води в місцях потрапляння скиду у річку та вище і нижче місця скиду. Додатково відібрані проби ґрунту з земельної ділянки у місці розливу стічних вод на рельєф місцевості», - зазначають у повідомленні.

З метою встановлення власника споруди, з якої відбувається скид рідини, на місце ймовірного порушення було здійснено виклик слідчо-оперативної групи за номером 102. Наразі відділом інструментально-лабораторного контролю проводяться необхідні дослідження.

Як повідомляв Житомир.info, 18 червня 2023 року У Житомирі екологи відібрали на аналіз воду з річки поблизу пішохідного мосту – перевіряють інформацію про «незадовільний стан».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: річка Довжик забруднення екологія Держеконінспекція 
Матеріали по темі