Місто

Водії житомирського ТТУ просять підвищити зарплату, змінити графік та відремонтувати дороги

18 July 2023, 13:06

Водії автобусного парку Житомирського трамвайно-тролейбусного управління просять покращити умови праці. Свої вимоги виклали у зверненні до керівництва комунального підприємства.

«В кінці минулого тижня водій мені повідомив, що підготували лист на керівника ТТУ, щоб вирішити деякі питання щодо заробітної плати, коригування графіків, доріг та інші питання. Про наболіле, як кажуть», – розповідає начальник автобусного парку КП «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління» Богдан Ткач

Начальник комунального підприємства прокоментував ситуацію, каже: у зверненні є шість пунктів, над деякими з них вже працюють.

«На початку, цього місяця були скорочені кондуктори, тому зараз у нас водії електротранспорту та автобусного парку працюють в однакових умовах. На початку місяця було поставлено завдання відповідним керівником вирівняти умови для цих категорій працівників, також і в оплаті. Ми вже працюємо в цьому напрямку. Ця заява, яка вчора мені потрапила на стіл, не скажу навіть, що пришвидшила, тому що ми ці зміни планували з 1 серпня, і ми будемо застосовувати їх з 1 серпня. Наразі зробимо однакове нарахування премії всім водіям, а також депреміювання. Крім нарахувань є перелік, десь 20 пунктів, які є в колективному договорі, а водії повинні були його знати, і там депреміювання від 30 до 100% за деякі порушення. Це буде застосовано і буде визначати рівень заробітної плати. При нарахуванні премії ми відійдемо від виторгу. Чому достатньо довгий час прив'язуватися? Тому що, на жаль, частина коштів, які сплачували пасажири за проїзд чомусь залишалися в кишені водія, давайте будемо відверті, тому і був такий показник збору виторг», – говорить начальник КП «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління» Сергій Лазарєв.

Розповідають, яку заробітну плату отримують водії комунальних автобусів.

«Заробітна плата водія залежить від тих годин на лінії, які він відпрацював. Якщо він відпрацював норму, то це десь «грязними» 17-19 тисяч грн, якщо відпрацював більше, то у нас минулого місяця були водії, які отримали по 25 тисяч грн. Отримують 14-15 тисяч грн, якщо людина була на лікарняному, або у відпустці. В першу чергу – це години, норма десь 170 годин за місяць, тобто виходить п'ятиденний робочий тиждень», – говорить начальник КП «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління» Сергій Лазарєв.

У звернені водії також просять відкорегувати графіки автобусних маршрутів.

«Річ у тім, що довжина змін не однакова. Перша трохи більша, а друга менша. Може бути такий випадок, що той, хто починав місяць з другої зміни та закінчив другою зміною отримає трохи меншу заробітну плату. Вони міняться змінами, якщо порівняти два-три місяці, то вона буде однаковою у всіх. Тут є нюанс, крім вимог водіїв є вимоги Укртрансбезпеки, яка перевіряє підприємства, складає приписи за порушення. Якщо зміни будуть понад шість годин, а так буде, бо 2 зміна шість годин, а її потрібно збільшити, то потрібно надати час водію на обід. Обід виходить у час пік, а автобус не може простоювати у цей час. Будемо так само, як у тролейбусі виводити додаткових водіїв, які будуть працювати у час, коли основний водій буде обідати», – каже Сергій Лазарєв.

Також в ТТУ зазначили, що не мають повноважень вплинути на деякі з прохань водіїв. Це стосується ремонту доріг на вулиці Корабельній та в районі села Слобода-Селець.

Нагадаємо, що з липня 2023 року у житомирських тролейбусах припинили працювати кондуктори.

Як повідомляв Житомир.info, доходи КП «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління» за 2022 рік склали понад 260 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ТТУ водій тролейбус автобус маршрутка Лазарєв Ткач 
Матеріали по темі