Влада

В громаді на півночі Житомирської області поряд зі зруйнованим мостом за 2,5 мільйони збудували тимчасовий дерев’яний

19 July 2023, 10:09

В Житомирській області продовжують відновлювати громади, які найбільше постраждали від дій російських окупантів, наразі побудована тимчасова переправа через річку Уж в Народицькій громаді поряд з мостом, який росіяни підірвали, втікаючи з українського Полісся.

Про це 18 липня повідомив начальник ОВА Віталій Бунечко.

«Цей міст мав величезне значення для щоденного життя 21 населеного пункту громади. Через його відсутність, майже 1200 жителів громади вимушені були пересуватися об’їзними шляхами, що збільшувало відстань майже на 60 кілометрів. Йдеться не лише про пересування приватного транспорту, а й про постачання продуктів, медикаментів, роботу екстрених служб у випадку надзвичайних ситуацій. Відновлення нормального сполучення між населеними пунктами громади стало можливим завдяки ефективній співпраці обласної влади, громади, інженерних військ Збройних сил України та проєкту відновлення України UNITED24, який ініціював Володимир Зеленський», - йдеться у повідомленні.

Загальна вартість будівництва склала понад 2,7 мільйона гривень. Майже 1,5 млн грн на придбання необхідних матеріалів для будівництва нового мосту було виділено з обласного бюджету. Закуплені будівельні матеріали Народицька громада передала військовим, які у стислі терміни змогли побудувати новий міст поряд зі зруйнованим.

Нагадаємо, 26 травня в ОВА на засіданні робочої групи обговорювали питання облаштування мостового переходу через річку Уж у смт Народичі: департаменту фінансів доручили розглянути питання щодо виділення бюджету Народицької селищної військової адміністрації з резервного фонду обласного бюджету Житомирської області на закупівлю матеріалів для будівництва мостового переходу.

Як повідомляв Житомир.info, в поданій у травні 2023 року заявці Житомирської області щодо фінансування проєктів за кошти Фонду ліквідації наслідків збройної агресії було 16 об’єктів, які потребують реконструкції чи капітального будівництва, і п’ять пропозицій щодо розроблення проєктної документації, чотири з яких – на мости в Народицькій селищній територіальній громаді. Кабінету міністрів постановою від 16 червня 2023 року виділив Житомирській області з Фонду ліквідації наслідків збройної агресії рф 830 млн грн на п’ять об’єктів: два ліцеї, дві області лікарні і проєктна документація гуртожитку для ВПО.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ОВА міст Народичі Уж Бунечко переправа 
Матеріали по темі