Здоров'я

В райцентрі Житомирської області відкрили відділення комплексної реабілітації, на ремонт і облаштування якого витратили 13,2 млн грн

19 July 2023, 15:13

У Звягелі відкрито відділення комплексної реабілітації: для хворих після інсультів, з ураженням опорно-рухового апарату та військовослужбовців після поранень та травм.

Про це 19 липня повідомила Звягельська міська рада.

Відбулося відкриття відділення комплексної реабілітації на базі КНП «Звягельська багатопрофільна лікарня» Звягельської міської ради.

«Реабілітаційні послуги у новоствореному відділенні отримуватимуть хворі на гострий мозковий інсульт; ті, хто має ураження опорно-рухового апарату; військовослужбовці після кульових поранень, мінно-вибухових травм, ендопротезування суглобів, травм хребта і спинного мозку та інших травм. Щороку близько 640 пацієнтів зможуть тут проліковуватися стаціонарно і амбулаторно, що сприятиме зменшенню ризиків виникнення ускладнень та збільшенню тривалості життя, соціалізації хворих згідно з світовими та українськими стандартами. У відділенні комплексної реабілітації встановили нове сучасне обладнання: кабіну для підвісної терапії, монітор життєво важливих функцій пацієнта, терапевтичну систему для функціональної терапії ходи, ортопедичні бігові доріжки, стельові підйомники та підйомники гідравлічні; психомоторний комплект для реабілітації, ортопедичний ходунок-вертикалізатор, систему оцінки та тренувань, стіл-вертикалізатор з електричним регулюванням кута нахилу, паралельні бруси, фізіотерапевтичні апарати та багато іншого», - йдеться у повідомленні.

Відділення розраховане на 20 стаціонарних ліжок та складається з 2, 3 і 4-місних палат із врахуванням інклюзивності. Палати укомплектовані функціональними ліжками та меблями, передбаченими для комфортного перебування. У відділенні організовано цілодобовий медсестринський догляд та триразовий режим харчування пацієнтів. Тут працює 31 кваліфікований медичний працівник.

Завдяки ефективному партнерству на відкриття відділення комплексної реабілітації вдалося залучити понад 13, 2 млн грн, в тому числі:

• будівельні роботи (капітальний ремонт) фінансувались за кошти бюджету Звягельської міської територіальної громади і становили – 5, 65 млн грн;

• придбано обладнання та меблів на суму понад 6 млн грн:

– за державні кошти у 2021 році було закуплено обладнання на суму майже 4 млн грн (за сприяння народного депутата України Дмитра Костюка);

– за кошти міського бюджету – понад 1 млн грн;

– за власні кошти – 1,2 млн грн;

• надано обладнання та меблів за рахунок гуманітарної допомоги – 1,4 млн грн.

Розташовується відділення комплексної реабілітації КНП «Звягельська багатопрофільна лікарня» на п’ятому поверсі корпусу №2. Очолює відділення Світлана Тимчик.

Як зазначає міська рада Звягеля, на капітальний ремонт приміщення для відділення комплексної реабілітації були виділені з бюджету Звягельської міської територіальної громади на 2022 рік, але, у зв’язку з дією воєнного стану, не було можливості їх освоювати. Рік тому, у липні 2022 року відбувся візит Міністра охорони здоров’я України Віктора Ляшка, який дав позитивну оцінку щодо важливості функціонування відділення комплексної реабілітації у м. Звягелі.

Як повідомляв Житомир.info, 16 червня 2023 року Кабінет міністрів виділив Житомирській області з Фонду ліквідації наслідків збройної агресії рф 830 млн грн на п’ять об’єктів, зокрема: 400 млн грн – реконструкція майнового комплексу КНП «Обласна клінічна лікарня ім. О. Ф. Гербачевського» Житомирської обласної ради; 300 млн грн – реконструкція майнового комплексу КНП «Житомирська обласна дитяча клінічна лікарня» Житомирської обласної ради.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: лікарня Звягель відділення комплексної реабілітації реабілітація Ляшко 
Матеріали по темі