Місто

У Житомирі та ще двох містах фахівці перевірили воду на пляжах: скрізь вміст кишкової палички перевищує норму в кілька десятків разів

21 July 2023, 12:20

Екватор літа, саме час для того, щоб купатися та засмагати, тож фахівці продовжують контролювати якість води у місцях відпочинку на Житомирщині.

Так, за висновками спеціалістів, вода на обох пляжах у житомирському гідропарку («Дорослому» й «Дитячому») не відповідає нормам. Така ж ситуація і на пляжах у Звягелі та Коростені – там індекс лактозопозитивних кишкових паличок перевищує допустимий рівень у кілька десятків разів (індекс ЛКП – 240 000 в 1 дм3, норма – не більше 5000 в 1 дм3).

Інформацію щодо якості води на пляжах Житомирської області станом на 20.07.2023 року надала Державна установа «Житомирський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я».

Стан якості води водоймищ у межах пляжів міських, громадських загального користування станом на 21.07.2023 року


Нагадаємо, станом на 7 липня за висновками спеціалістів, вода на обох пляжах у житомирському гідропарку («Дорослому» й «Дитячому») не відповідала нормам. На «Дорослому» індекс лактозопозитивних кишкових паличок (ЛКП) перевищує допустимий рівень у 48 разів, на дитячому – у 14 разів. Зависокий індекс кишкової палички і на пляжах у Звягелі та Коростені.

Як повідомляв Житомир.info, станом на 30 червня 2023 року індекс ЛКП на «Дитячому» і «Дорослому» пляжі у житомирському гідропарку становив 240 000 в 1 дм3, при нормі не більше 5000 в 1 дм3.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пляж вода якість води лабораторний центр гідропарк 
Матеріали по темі