Події

Віртуальна робота із вкладеннями: як жителька Житомирської області «подарувала» шахраям майже 40 тис. грн

22 July 2023, 12:30

Через «дистанційну роботу» жителька Звягельщини втратила 37 тисяч гривень, поліцейські проводять розслідування.

Про це 21 липня повідомляє пресслужба ГУНП у Житомирській області з посиланням на Звягельський районний відділ поліції.

«Днями до поліції звернулась 49-річна жителька Довбиської громади із повідомленням про шахрайство. Жінка розповіла, що в одній із соціальних мереж вона побачила оголошення про онлайн-роботу та перейшла за прикріпленим посиланням. Згодом із нею зв’язалась незнайомка та повідомила, що робота полягає у допомозі продавцям завершити продаж віртуальної продукції. Для цього необхідно було перераховувати власні кошти на банківський рахунок, а натомість отримувати чималий відсоток. Заявниця погодилась та сплатила «перший внесок» за відкриття рахунку та створення особистого кабінету. Згодом вона переказала 2,5 тисячі, які їй повернули із надбавкою. Таким чином жінку переконали у дієвості такої «роботи». Потому їй повідомили, що необхідно сплатити ще кілька тисяч гривень за товар, проте здійснювати перекази потрібно невеликими сумами. У результаті жінка витратила загалом 37 тисяч гривень, а «роботодавець» раптом порекомендувала їй завершити роботу, адже заявниця «не виконала поставлених завдань». Своїх коштів вона назад не отримала», - йдеться в повідомленні.

Поліцейські попередньо кваліфікували подію за ч. 1 ст. 190 (Шахрайство) КК України.

Водночас правоохоронці застерігають: віртуальна «робота», у якій у вас вимагають вкладення коштів. З великою вірогідністю є шахрайською схемою. Будьте розсудливими, спілкуючись з незнайомцями, які обіцяють вам надприбутки. Особливо обережними слід бути з віртуальними «роботодавцями».

Нагадаємо, 20 липня у поліції інформували, що лише за дві доби жителі Житомирської області вкотре потрапили на гачок шахраїв, втративши близько 50 тис. грн із карток.

19 липня у Нацполіції розповідали про нову шахрайську схему: за допомогою послуги віддаленої заміни SIM-картки шахраї можуть заволодіти номером телефону та банківськими рахунками.

Як повідомляв Житомир.info, 17 липня 2023 року поліція інформувала, що за минулий тиждень жителі Житомирського району віддали шахраям близько чверті мільйона гривень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: шахрай шахрайство ошуканство інтернет робота вкладення віртуальна робота 
Матеріали по темі