Місто

У Житомирі родині прикордонника, який загинув цьогоріч у лютому під Бахмутом, вручили орден захисника

22 July 2023, 12:55

На Смолянському військовому кладовищі, де спочиває вічним сном вірний син українського народу Василь Семенович Гречух, у день його народження, керівництво Житомирського прикордонного загону вручило дружині загиблого захисника Орден «За мужність» ІІІ ступеня.

Про це 22 липня повідомляється на сторінці Північний кордон. Держприкордонслужба.

«Василь Гречух з початку широкомасштабної збройної агресії рф на території України призвався по мобілізації в Держприкордонслужбу. З лютого по травень 2022 року воїн боронив Житомирщину від російських загарбників. У травні 2022 року, коли ворога з півночі було вибито, не зміг бути осторонь і перевівся для подальшої боротьби з ворогом до одного з прикордонних загонів на схід України. 16 лютого 2023 року штурмові групи противника вчергове спробували прорвати оборону захисників у районі Бахмуту. Ворог змінив тактику бою та почав малими групами штурмувати позиції оборонців України. Василь Семенович у складі мінометного розрахунку забезпечував прикриття побратимів. У результаті бою ворог зазнав втрат і відступив, але розпочав артилерійський обстріл українських позицій. Під час обстрілу прикордонник отримав смертельне поранення», - йдеться в повідомленні.

Відповідно до Указу Президента України за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі старший солдат Гречух Василь Семенович посмертно нагороджений орденом «За мужність» III ступеня.

21 липня захиснику мало виповнитися 50 років.

«Коли, 24 лютого 2022 року, розпочався наступ російських військ, Василь сказав, що не може бути осторонь. Ховатись і тікати від війни він не буде. Зібравсь і вирушив захищати Україну», - згадує дружина Наталія.

Молебень за захисником провів капелан прикордонного загону отець Андрій. Хвилиною мовчання вшанували захисника присутні. Вічна шана воїну! Вічна пам'ять!

Як повідомляв Житомир.info, 27 лютого 2023 року в Житомирі провели в останню путь прикордонника Василя Гречуха, який героїчно загинув під Бахмутом.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прикордонник воїн загиблий військовий військовослужбовець Гречух 
Матеріали по темі