Події

У Житомирській області п’яний водій на комбайні пропонував правоохоронцям «залагодити питання» за кілька тисяч гривень

24 July 2023, 16:49

У Житомирському та Бердичівському районах пізно ввечері 21 липня двоє водіїв намагалися дати відкупне поліцейським через нетверезе кермування.

Про це 24 липня повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області.

«Випадки намагань «залагодити питання» за допомогою неправомірної вигоди поліцейські зафіксували пізно увечері 21 липня у Житомирському та Бердичівському районах. Відтепер водії відповідатимуть не тільки за нетверезе кермування, а й за кримінальні правопорушення», - йдеться в повідомленні.

Так, у Чуднівській громаді на автошляху Шепетівка – Чуднів – Бердичів інспектори реагування патрульної поліції зупинили за порушення Правил дорожнього руху автомобіль «Audi 80». За кермом перебував 36-річний місцевий житель. Поліцейські помітили, що чоловік має явні ознаки алкогольного сп’яніння. Результати тестування (4,9 проміле) підтвердили підозри правоохоронців. А під час складання адміністративних матеріалів чоловік запропонував гроші, аби уникнути відповідальності за правопорушення.

А у Гришковецькій громаді нетверезий 46-річний водій перебував за кермом комбайна. Чоловік також вирішив «розв’язати питання», запропонувавши поліцейським кілька тисяч гривень.

В обох випадках на місцях подій працювали слідчо-оперативні групи поліції, які задокументували факти пропозицій хабарів та вилучили свідчення протиправних діянь. До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесені відомості за ч.1 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.

За чинним законодавством подібні протиправні дії караються штрафом від 1000 до 4000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням чи позбавленням волі на строк від 2 до 4 років.

Водночас обидва водії відповідатимуть за ст. 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння…) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Покарання за такі протиправні дії - штраф у розмірі 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права керування транспортними засобами на строк 1 рік.

Нагадаємо, увечері 6 червня у Черняхівській громаді Житомирської області під час патрулювання поліцейські виявили порушника Правил дорожнього руху. Нетверезий водій намагався відкупитися від поліції і жбурнув у службове авто кілька сотень.

Як повідомляв Житомир.info, 19 травня 2023 року в Попільні Житомирської області нетверезий водій запропонував патрульним майже 7 тисяч гривень, щоб уникнути відповідальності за вчинені правопорушення. Натомість став фігурантом кримінального провадження.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: хабар водій нетверезий водій п’яний водій сп’яніння комбайн 
Матеріали по темі