Новини компаній

Як оформити борону в кредит: покрокова інструкція

24 July 2023, 16:53

Дискова борона є важливим сільськогосподарським інструментом, який допомагає обробляти ґрунт перед посівом. Використання дискової борони дає змогу знизити кількість бурʼянів, ефективно розбити грудки та забезпечити рівномірний розподіл добрив. Придбана дискова борона в кредит оброблятиме великі ділянки землі за короткий проміжок часу та зменшить фізичні зусилля з боку людини.

Тож плюсів у використанні такої техніки для фермерства багато, але не завжди є змога купити обладнання за власні кошти. У таких випадках допомагає цільове банківське кредитування. Отож, як оформити борону в кредит та куди звернутися? Дізнаєтеся зі статті.

Кредит на придбання основних засобів від ПриватБанку

Банк кредитує власників агробізнесу на придбання основних засобів.

Такими основними засобами є:

  • самохідна та причіпна сільгосптехніка;
  • спецтехніка;
  • сушарки мобільні;
  • фургони та легкові автівки;
  • вантажні автомобілі та напівпричепи.

Сума фінансування за таким кредитним договором становить від 100 000 грн. Саме ця кредитна програма допомагає фермерам придбати в кредит борони, сівалки, жниварки та культиватори й вже сьогодні покращити якість обробки ґрунту та збору врожаю.

Переваги такого кредитування важко переоцінити. Оскільки позика підпадає під державні гарантії та компенсації, а відсоткова ставка за договором складає лише 5, 7 або 9%. На період дії воєнного стану 0%. Заставою за кредитною угодою стає майно, що придбавається.

Кому дають пільгові кредити

Пільгові кредити на сільгосптехніку видають позичальникам, які працюють в агросекторі. Йдеться про фізичних осіб підприємців та юридичних осіб, основними видами діяльності яких є сільське господарство. Це не важко перевірити, ознайомившись з КВЕДами діяльності підприємства – вони мають бути дотичними до сільського господарства.

Так, ПриватБанк кредитує компанії, які працюють у галузі вирощування рослин та культур, тваринництва, після урожайної діяльності тощо. Існують вимоги до земельного банку клієнта, який має складати не менше ніж 100 га в обробітку. Також кредитор зважає на фінансовий стан позичальника, перш ніж погодити заявку на видачу кредиту.

Як оформити борону в кредит: порядок дій

Скористатися пільговою урядовою програмою та придбати необхідний технічний засіб для обробки землі не важко. Просто слідуйте крокам, який ми перелічимо далі:

  1. виберіть дилера техніки та необхідну модель дискової борони;
  2. подайте заявку на отримання кредиту в обраний банк (ПриватБанк);
  3. дочекайтесь погодження кредиту;
  4. отримайте гарантійний лист щодо сплати банком до 80% вартості обраного вами засобу;
  5. підпишіть кредитний договір з банком та оплатіть постачальникові залишок заборгованості у розмірі 20% як аванс;
  6. сплачуйте щомісячні кредитні платежі, допоки повністю не погасите суму заборгованості.

Використання борони в сільському господарстві значно підвищує ефективність роботи. А вигідний кредит дозволяє підприємцеві вже зараз придбати необхідну сільськогосподарську техніку, навіть якщо він не має достатньо власних коштів на це.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: кредит банк борона Приватбанк 
Матеріали по темі