Події

В райцентрі Житомирської області затримали 44-річного чоловіка за продаж боєприпасів

27 July 2023, 09:35

В Коростені поліцейські затримали торговця боєприпасами.

Про це 26 липня повідомила персслужба ГУНП в Житомирській області.

«Днями правоохоронці задокументували протиправну діяльність та затримали ділка під час реалізації товару. Посеред парку відпочинку в районному центрі чоловік продав два корпуси гранат Ф-1, два підривача та сотню набоїв калібру 7,62 мм. Слідчі вилучили боєприпаси разом з коштами, які «заробив» продавець. Оперативники Коростенського райуправління поліції провели низку негласних слідчих дій щодо 44-річного чоловіка, який вже був раніше засуджений за вчинення майнових та наркозлочинів. Тож після продажу боєприпасів чоловіка одразу ж затримали. Слідчі оголосили йому підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 263 (Незаконне придбання, носіння, зберігання, збут бойових припасів без передбаченого законом дозволу) КК України. Чоловікові обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою», - йдеться у повідомленні.

Поліцейські встановлюють джерела походження боєприпасів. За таку «підприємницьку діяльність» чоловікові загрожує позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Варто нагадати, що відповідно до ч. 3 ст. 263 КК України не підлягає кримінальній відповідальності особа, яка добровільно здала органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої. Процесуальне керівництво здійснюється Коростенською окружною прокуратурою.

Як повідомляв Житомир.info, 20 червня 2023 року поліція у Овручі затримала 55-річного чоловіка після продажу ним близько сотні набоїв до автоматичної зброї.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція Коростень затримання боєприпаси набої торговець боєприпасами 
Матеріали по темі