Новини компаній

Чи можна гуляти з маленькою дитиною в погану погоду

27 July 2023, 10:40

Турботливі батьки знають, що для дитини надзвичайно важливими є регулярні прогулянки. Проте погана погода, вітер, дощ змушують вагатися щодо доцільності виходу на вулицю. Але негода, особливо в період міжсезоння, може бути затяжним явищем. Тож чи треба надовго відмовлятися від прогулянок із дітьми через несприятливий клімат? Спостереження та досвід свідчать про те, що активність на свіжому повітрі необхідна для здоров'я малюка. Однак важливо врахувати фактори безпеки та комфорту.

image

Важливість прогулянок незалежно від погодних умов

Навіть коли на вулиці така погода, що дорослі радше загорнуться в теплу ковдру й не виходитимуть із дому взагалі, малечі все одно потрібні прогулянки на свіжому повітрі через низку важливих аспектів, зокрема:

1. Фізичний розвиток. Прогулянки сприяють розвиткові рухових навичок, координації та м'язової сили у малюка. Активності поза домом потрібні для зміцнення скелетно-м'язової системи та правильного фізичного розвитку.

2. Соціальні та емоційні навички. Під час прогулянок дитина спілкується з іншими дітьми, спостерігає за навколишнім світом та вчиться взаємодіяти з ним. Це сприяє розвитку соціальних навичок і збагачує емоційний спектр.

3. Стимулювання творчості та уяви. На вулиці діти мають змогу досліджувати щось нове, спостерігати за природою, збирати різноманітні предмети й матеріали та застосовувати їх у своїх іграх.

Але потрібно дотримуватися заходів безпеки й забезпечити комфорт малечі. Прогулянки в погану погоду можуть бути не менш захопливими й цікавими, просто треба підібрати відповідний одяг та активності.

image

Заходи безпеки

Щоб жодна негода не псувала ваше спільне з дітьми дозвілля, дотримуйтеся рекомендацій:

1. Вдягайте дитину відповідно до погодних умов. Використовуйте водонепроникний одяг та взуття, наприклад дитячі гумові чоботи, щоб захистити від дощу та бруду. Не забувайте про шапку й рукавички.

2. Використання дощовика або парасольки допоможе уникнути прямого контакту з дощем або снігом. Дитина має завжди залишатися сухою та захищеною від негоди, щоб прогулянка була на користь, а не стала причиною застуди.

3. Уникайте місць із потенційно небезпечними умовами, наприклад глибокими калюжами або слизькими поверхнями. Під час сильного вітру не перебувайте поблизу високих об’єктів, які можуть впасти, наприклад під деревами чи білбордами.

4. Враховуйте особливості та здоров'я вашої дитини. Наприклад, немовлятам може знадобитися більше захисту та уваги в погану погоду. Пам'ятайте про можливі алергії або надмірну чутливість малечі до холоду.

Стежте, щоб дитина не перегрівалася та не перемерзала.

Пам'ятайте, що під час таких прогулянок потрібно постійно наглядати за дитиною та стежити за її станом.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі