Суспільство

МОН запрошує учнів пройти тест на основі штучного інтелекту, який допоможе визначити майбутню професію

28 July 2023, 17:08

Міністерство освіти і науки України спільно з Інститутом модернізації змісту освіти й Асоціацією інноваційної та цифрової освіти реалізують всеукраїнський проєкт «Обери професію своєї мрії».

Про це 27 липня повідомляє пресслужба МОН.

«У пошуках себе люди можуть 3-4 рази за життя змінювати професію. Технології розвиваються, деякі професії стають не актуальними, тож виникає загроза втратити роботу. Водночас з'являються нові професії, які будуть більш адаптовані до нового поділу праці між людьми, машинами і програмними продуктами. Багато підлітків губляться у виборі професії, не знають, як обрати саме ту сферу, яка буде цікавою, та бояться втратити час на здобуття спеціальності, за якою не працюватимуть. Унікальний інструмент проєкту, яким безкоштовно може скористатися кожен учень і учениця — профорієнтаційне тестування на основі штучного інтелекту. Штучний інтелект — це здатність комп'ютера виконувати ті завдання, які зазвичай потребують людського мислення, вміння навчатися, розпізнавати алгоритми. Саме завдяки цим особливостям тестування допомагає підліткам точно та швидко визначити власну схильність до понад 1 000 професій, дізнатися про нові, актуальні та перспективні види діяльності, а також зрозуміти, наскільки успішним буде вибір обраного фаху у майбутньому», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що тестування вже пройшли понад 100 000 здобувачів освіти.

Нагадаємо, 11 липня Уряд ухвалив постанову «Про державне замовлення на підготовку фахівців, наукових, науково-педагогічних та робітничих кадрів, на підвищення кваліфікації та перепідготовку кадрів у 2023 році», якою суттєво збільшив обсяги підготовки фахівців з реабілітації та психологів у закладах вищої освіти.

Як повідомляв Житомир.info, в березні Міністерство освіти і науки інформувало про головні кроки, які допоможуть стати студентом у 2023 році.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: МОН професія ШІ тестування вступ  
Матеріали по темі