Події

Скасували випробувальний термін: водія, який на смерть збив велосипедиста в Житомирській області засудили до 3 років позбавлення волі

28 July 2023, 17:11

Прокуратура Житомирщини домоглася реального покарання водію, який, втричі перевищивши швидкість, смертельно травмував велосипедиста.

Про це 28 липня повідомила пресслужба Житомирської обласної прокуратури

«Наразі Житомирський апеляційний суд скасував вирок першої інстанції – 5 років позбавлення волі з випробуванням строком на 2 роки та постановив новий – три роки позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на 3 роки. У суді доведено, що дорожньо-транспортну пригоду декілька років тому скоїв житель Житомирського району у смт Гранітне Коростенського району. Вважаючи призначене умовне покарання невідповідним тяжкості злочину та особі обвинуваченого, прокурор оскаржив вирок Малинського районного суду в апеляційній інстанції. За скоєння тяжкого злочину обвинуваченого засуджено до реального покарання», - йдеться у повідомленні.

Обвинувачений, керуючи вдень автомобілем марки Volkswagen Touareg, проігнорував вимоги правил дорожнього руху щодо заборони перевищення максимальної швидкості у населених пунктах 50 км/год. Унаслідок цього на повороті водій не впорався з керуванням, виїхав на смугу зустрічного руху та збив велосипедиста. Від одержаних травм 44-річний чоловік помер.

Судовою експертизою встановлено, що на момент скоєння ДТП водій майже втричі перевищив максимальну швидкість, рухаючись по сільській вулиці зі швидкістю понад 120 км/год. При цьому на суді водій іномарки не розкаявся у скоєному, а навпаки, намагався звинуватити у всьому потерпілого.

Нагадаємо, Малинський районний суд Житомирській області 6 лютого 2023 року виніс вирок водієві кросовера, під колесами якого у 2019 році загинув велосипедист: 5 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк два роки і на підставі ч.1 ст.75 КК України звільнив обвинуваченого від відбування основного покарання з іспитовим строком на два роки

Як повідомляв Житомир.info, 31 серпня 2019 року в селищі Грантіному Житомирської області водій автомобіля Volkswagen Touareg, 48-річний житель Малинського району, рухаючись вулицею Залізничною, здійснив наїзд на велосипедиста, 44-річного місцевого жителя, який перетинав проїзну частину. Унаслідок ДТП велосипедист отримав травми, що виявились несумісними з життям: чоловік помер на місці пригоди.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: аварія велосипедист велосипед Гранітне Малинський район вирок прокуратура суд 
Матеріали по темі