Події

У Житомирі на Київській водій скутера втікав від патрульних: був без шолома та не мав права керування

30 July 2023, 21:30

Лише за одну ніч житомирські патрульні винесли 66 постанов за порушення ПДР, окрім того, склали 10 протоколів на нетверезих водіїв.

Про те, як минула нічна зміна 28 липня, розповіла пресслужба патрульної поліції Житомирської області.

«У комендантську годину патрульні перевіряють всі транспортні засоби, громадян та виявляють правопорушення», – зауважують у пресслужбі.

Зокрема за нічну зміну:

- виявлено особу, яка завдала тілесні ушкодження та залишила місце події;
- винесено адміністративних постанов за порушення громадського порядку — 21;
- винесено постанов за порушення ПДР — 66;
- складені протоколи за ст. 130 (Керування транспортним засобом у стані сп‘яніння) КУпАП — 10.

Патрульні нагадують, що комендантська година триває з 00 годин до 05 години ранку щодоби. Під час комендантської години заборонено перебувати у громадських місцях й на вулиці. Виняток — вихід до найближчого укриття.

Відео пресслужби патрульної поліції

Коментуючи оприлюднене відео, у пресслужбі патрульної поліції Житомир.info 30 липня детальніше розповіли про один з його епізодів (йдеться про водія двоколісника, який втікав від патрульних, рухаючись тротуаром).

«Патрульні подали сигнал про зупинку, адже особа їхала без мотошолома. Водій втікав, а потім залишив скутер у дворах на вулиці Київській. Патрульні його наздогнали, як виявилося, водій не мав права керування таким транспортним засобом. Інспектори винесли постанову за ч. 2 ст. 126 КУпАП («Керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування таким транспортним засобом…», – ред.)», – розповіли у пресслужбі патрульної поліції.

Також на відео видно кадри з місця ДТП. За інформацією патрульних, трапилася вона пізно ввечері 28 липня на Київському шосе. В автопригоді постраждали люди, тож оформленням матеріалів займалися слідчі.

Як повідомляв Житомир.info, 28 липня 2023 року на автодорозі Виступовичі — Житомир — Могилів-Подільський, неподалік Бердичева, патрульні склали протокол на «прихильника форсажу»: помітивши правоохоронців, водій швидко перемістився з водійського сидіння на заднє, а пасажирка пересіла за кермо, однак це не вберегло його від відповідальності.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: патрульна поліція ПДР скутер  
Матеріали по темі