Події

За скоєння сексуального насильства над 6-річною дівчинкою літньому чоловіку в Житомирській області оголосили підозру

1 August 2023, 17:15

На Житомирщині місцевого жителя підозрюють у скоєнні сексуального насильства стосовно малолітньої сусідки.

Про це 1 серпня повідомила пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«За даними слідства, вчинення злочину проти статевої свободи та недоторканості малолітньої інкримінують місцевому жителю літнього віку. На початку липня цього року матір потерпілої прийшла допомагати сусідам впорядковувати грядки, а двоє дітей - 6-річну доньку та немовля - залишила під наглядом господаря. Залишившись наодинці з малолітньою та скориставшись тим, що у силу свого віку дитина не мала змоги чинити опір, горе-господар скоїв сексуальне насильство. Викрила насильницькі дії стосовно дівчинки сусідка, яка випадково зайшла до хати. Про злочин повідомили старосту села та правоохоронні органи», - йдеться у повідомленні.

Наразі потерпіла та її сестричка перебуває у родичів. Відповідні служби вирішують питання щодо позбавлення матері батьківських прав стосовно обох дітей, яке було розпочато ще раніше, у зв’язку з неналежним вихованням малолітніх. Також вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Також зазначають, що усі слідчі та процесуальні дії, пов’язані з малолітньою потерпілою, з метою убезпечення від подальшої травматизації дитини, проводяться на базі регіонального центру Барнахус, який два місяці тому розпочав своє функціонування у Житомирі.

За процесуального керівництва ювенальних прокурорів Коростишівської окружної прокуратури місцевому жителю повідомлено про підозру у скоєнні сексуального насильства стосовно малолітньої (ч. 4 ст. 153 КК України). Досудове розслідування проводить Житомирське райуправління поліції. Санкцією зазначеної статті передбачене покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років.

Нагадаємо, 3 травня 2023 року у Житомирській області за зґвалтування неповнолітньої сестри чоловіка засудили до 13 років позбавлення волі.

Як повідомляв Житомир.info, 16 березня 2023 року надіслано до суду обвинувальний акт стосовно місцевого жителя за фактом замаху на зґвалтування малолітньої особи.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: насильство розпусні дії сексуальне насильство прокуратура дитина 
Матеріали по темі