Суспільство

У Житомирській області інспектори Укртрансбезпеки та патрульні протягом місяця перевірятимуть громадський транспорт

2 August 2023, 13:01

На пасажирському автомобільному транспорті «Автобус - 2023» з 4 по 31 серпня інспектори Укртрансбезпеки та патрульні здійснюватимуть рейди задля безпеки.

Про це 2 серпня повідомляє Житомирська міська рада.

«З 4 до 31 серпня 2023 року на пасажирському автомобільному транспорті «Автобус - 2023» проведуть комплекс профілактичних заходів. Відділ державного нагляду (контролю) у Житомирській області Укртрансбезпеки та працівники Управління патрульної поліції в Житомирській області проведуть рейдові перевірки щодо дотримання пасажирськими автомобільними перевізниками вимог безпеки на маршрутах руху», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що першочергово перевірятимуть відповідність технічного стану транспортних засобів, їх зовнішнього та внутрішнього спорядження (екіпірування), обов’язкове проведення передрейсових медичних оглядів водіїв та передрейсових технічних оглядів автобусів при виїзді з автогосподарств, контроль за дотриманням умов режимів праці та відпочинку водіями автобусів, обов’язкове зберігання автобусів у місцях стоянок, забезпечення вимог безпеки при перевезенні організованих груп дітей, наявність дозвільних документів на здійснення пасажирських перевезень тощо.

Нагадаємо, у січні 2023 року у Житомирі патрульні спільно з Укртрансбезпекою перевіряли громадський транспорт: за перші дні виявили 15 порушень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Укртрансбезпека маршрутка автобус транспорт перевірка громадський транспорт 
Матеріали по темі