Новини компаній

Дистанційне підвищення кваліфікації для вчительства

2 August 2023, 13:14

Дистанційне навчання — одна з форм здобуття освіти всіх рівнів, що дає змогу організувати ефективне отримання нових знань та досвіду без необхідності бути фізично присутніми в авдиторії. В нинішніх умовах цю форму використовують дуже часто, стали популярними дистанційні курси підвищення кваліфікації вчителів, по закінченню яких можна отримати документ, як і після проходження звичних офлайн-програм.


Особливості онлайн-курсів підвищення кваліфікації вчительства

Взаємодія лектора / лекторки з авдиторією — це необхідна складова будь-якої ефективної освіти. Під час дистанційного навчання таку взаємодію можна організувати в максимально наближеній до очного навчання формі. Серед основних особливостей онлайн-курсів підвищення кваліфікації виділяють:

1. Гнучкість: Онлайн-навчання дозволяє вчительству вибирати зручний час та темп навчання. Вони можуть вчитися власним темпом, враховуючи свій розклад роботи і особисті обставини.

2. Доступність: Вчительству доступні можливості підвищення кваліфікації з різних тематик та дисциплін, які можна обрати залежно від власних потреб та інтересів. Вони можуть отримати доступ до курсу з будь-якого місця, де є інтернет, не обмежуючи себе географічно.

3. Інтерактивність: Онлайн-навчання пропонує взаємодію з іншими учасниками і учасницями через форуми, чати або спільні проєкти. Це створює можливості для обміну досвідом, дискусій та колаборативного навчання.

4. Різноманітність форматів: Онлайн-навчання може містити різноманітні матеріали, такі як відеолекції, тексти, інтерактивні завдання, тести та інше. Це дозволяє отримати різнобічний та змістовний досвід навчання.

5. Оновлення інформації: Оскільки освітні технології та методи постійно розвиваються, онлайн-навчання можуть швидше адаптуватися, ніж традиційні методи підвищення кваліфікації. Вчительки і вчителі отримують доступ до новітніх досліджень, ресурсів та практик, що допомагає їм покращувати свою роботу.

Звичайно, важливо вибирати якісні та відповідальні платформи або провайдерів онлайн-курсів, щоб забезпечити ефективне навчання та сертифікацію. Однією із основних платформ для підвищення кваліфікації педагогів є EdWaу.

Переваги підвищення кваліфікації в онлайн-форматі

У сучасному світі сфера освіти постійно змінюється, розвивається та вдосконалюється. Однак не лише учні й учениці, а й педагоги мають бути постійно в курсі нововведень та оновлень у своїй галузі. Одним з найефективніших способів досягнення цього є програми підвищення кваліфікації для освітян і освітянок — надзвичайно важлива складова процесу навчання.

Серед основних переваг дистанційної форми підвищення кваліфікації можна виділити наступні:

  • максимальна доступність для кожного завдяки відсутності необхідності їхати в інше місто, витрачати гроші на дорогу та проживання;
  • можливість самостійного регулювання рівня навантаження, ефективної організації власного часу;
  • можливість навчатись, не відволікаючись від освітнього процесу у вільні від уроків години;
  • індивідуальний підхід.

Дізнатись більше про дистанційну післядипломну освіту та підібрати для себе програми для професійного розвитку, що сприятимуть професійному зростанню, можна на порталі EdWay. До того ж на сайті є безліч корисної інформації для освітян, яка допоможе розібратись в багатьох аспектах педагогічної діяльності.

Для отримання доступу до всього функціоналу порталу EdWay необхідно пройти швидку реєстрацію. Зазначення у користувацькому профілі відомостей про місце роботи, автоматично створює зв`язок із закладом освіти, де працює особа. Так адміністрація закладу освіти може здійснювати моніторинг підвищення кваліфікації педагогів, спостерігати їх професійний поступ, автоматично формувати орієнтовні плани підвищення кваліфікації із уподобань педагогів, що допоможе максимально автоматизувати процеси, пов'язані з підвищенням кваліфікації.

Платформа «EdWay» допоможе педагогічним працівникам і працівницям:

  • складати індивідуальний план і мати його у власному Кабінеті професійного зростання;
  • подавати заявки на навчання за напрямами підвищення кваліфікації, які обрали для саморозвитку та самовдосконалення;
  • зберігати в одному електронному просторі програми і документи про підвищення кваліфікації, отримані на платформі;
  • інформувати заклад освіти, в якому працюють, про обрані можливості підвищення кваліфікації для професійного розвитку;
  • подавати пропозиції до орієнтовного плану підвищення кваліфікації закладу освіти на наступний календарний рік;
  • отримувати консультації в Центрах професійного розвитку педагогічних працівників, до території обслуговування яких відноситься заклад освіти, в якому працюють.

Платформу розробляє та обслуговує громадська організація EdCamp Ukraine та Прозорі рішення за підтримки Save the Children in Ukraine та Education Cannot Wait #ECW, за підтримки Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій, а також за участі інституційних партнерів — державної установи Український інститут розвитку освіти, Державної служби якості освіти України, Освітнього омбудсмена Сергія Горбачова, Державної наукової установи «Інститут освітньої аналітики».

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі