Місто

Борги житомирян за тепло складають майже 269 млн грн: підприємство продовжує подавати позови до суду

3 August 2023, 09:29

«Житомиртеплокомуненерго» веде роботу зі стягнення боргів населення за теплопостачання, які станом на початок серпня складають майже 269 млн грн.

Про це 2 серпня повідомляє КП «Житомиртеплокомуненерго».

Зазначається, що передусім це стосується споживачів, борги яких складають декілька десятків тисяч гривень, а попередньо проведена робота показала, що у переважній більшості випадків такі споживачі мають можливість сплачувати за надані послуги теплопостачання. Але пропри те, що ЖТКЕ неодноразово нагадувало про необхідність розрахуватись за тепло, вони лише накопичували борги.

«Тож далі наше підприємство змушено було стягувати борги через суди. Цього року вже було подано 305 позовів по проблемних боргах на понад 12,3 млн грн. Разом з тими позовами, що були подані у попередні роки, суди задовольнили цього року 837 позовів на користь ЖТКЕ на загальну суму понад 10,6 млн грн. Оскільки Державна виконавча служба не справляється з об'ємом справ, наше підприємство залучило до роботи приватного виконавця, який вже опрацював 901 рішення суду, за 143 рішеннями повністю стягнуті борги. Наразі загальний борг житомирян за тепло становить майже 269 млн грн. Робота зі зменшення заборгованості населення за отримані послуги теплопостачання триває», - зауважують на підприємстві.

Нагадаємо, станом на 15 червня 2023 року, за словами директора КП «Житомиртеплокомуненерго» Дмитра Рогожина, борг населення складав 165 млн грн. Крім того на позачерговому виконкомі обговорювали зміни до фінансового плану «Житомиртеплокомуненерго». Відтак, через «заморожені» тарифи та борги житомирян з міського бюджету виділили майже 67 млн грн на зарплату працівникам теплокомуненерго.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: теплокомуненерго заборгованість кошти борг Житомиртеплокомуненерго тариф 
Матеріали по темі