Влада

Департамент освіти Житомирської міської ради з тендерною «заточкою» купив сенсорні панелі за 15 мільйонів

3 August 2023, 16:53

Департамент освіти Житомирської міської ради 19 липня 2023 року за результатами тендеру замовив фірмі «Ірідан» обладнання на 14,67 млн грн.

Про це 3 серпня повідомляє сайт «Наші гроші» з посиланням на тендер в системі «Прозорро».

«До жовтня в департамент мають поставити 74 комплекти інтерактивної панелі виробництва фірми «ЕдПро Дистрибюшн» із додатковим оснащенням. Із них 67 комплектів буде моделі ETP65S52568 діагоналлю 65″ по 183 тис. грн. Це система PC LCD із сенсорним екраном формату 4K, яка працює на Windows 11 Pro та Android 11. Вона комплектується мобільним стендом EdPro Stand, документ-камерою, кабелями, пультом та програмним забезпеченням: базове Note, Connect, Air Class (розробник «Guangzhou Shirui Electronics», Китай); офісне LibreOffice (розробник «The Document Foundation», Німеччина); навчальне Mozabook Classroom Plus (розробник «Mozaik Education Ltd.», Угорщина); моніторингове EdPro Monitoring Service (розробник «ЕдПро Дистрибюшн», Україна)», - пише видання.

У виробника ця панель коштує дешевше – 148 тис. грн, але в описі є лише базовий софт Note, Connect, Butello DMS від «Guangzhou Shirui Electronics Co.» і не згадується мобільний стенд.

Ще 7 комплектів будуть іншої моделі ETP86B діагоналлю 86″ по 342 тис. грн. Це система PC LCD із сенсорним екраном формату 4K, яка працює лише на Android 9. Вона комплектується мобільним стендом EdPro Stand, кабелями, пультом і таким самим базовим софтом Note, Connect, Air Class від того самого розробника «Guangzhou Shirui Electronics Co.». На сайті виробника вона коштує дешевше – 296 тис. грн, однак в описі вказано дещо інший базовий софт Note, Connect, ScreenShare Pro від того ж розробника і не згадується мобільний стенд.

Фірма «Софтстем» скаржилась замовнику на дискримінацію. Вона заявила, що вимогам до спеціалізованого навчального софту відповідає лише Mozabook Classroom. Мова про те, що він мав містити не менше 1 200 вбудованих 3D моделей освітньої тематики українською мовою, інтерактивні інструменти для створення тестів, вільний доступ користувачів до не менше 100 україномовних ліцензійних цифрових підручників 1-11 класів і готову бібліотеку цифрових уроків українською мовою у кількості не менше 300 уроків. Саме його й купили.

Ще фірму не влаштовувало обмеження ваги меншої панелі 36 кг, бо, за її словами, переважна кількість панелей на ринку важать 38-43 кг. Також вона оскаржувала вимогу сертифікатів виробника ISO 9001:2015 на систему менеджменту якості та ISO 14001:2015 на систему екологічного менеджменту, у яких мала бути вказана саме сфера застосування «оптова торгівля комп’ютерами, периферійним устаткуванням і програмним забезпеченням».

Замовник відповів, що не вважає згадані вимоги дискримінаційними, і не став їх міняти.

Зрештою столична фірма «Ірідан» Володимира Верьовкіна отримала підряд без конкуренції, оскільки на відкриті торги більше ніхто не прийшов. Із 2021 року вона натендерила 24,18 млн грн. Днями житомирський ліцей №5 замовив їй інтерактивну панель діагоналлю 65″ формату 4К на Android 11 за 96 тис. грн без ПДВ, проте її точна комплектація невідома.

Нагадаємо, департамент освіти Житомирської міської ради 17 січня цього року уклав договір з ТОВ «Полісся Моторс Груп» на купівлю автомобіля Renault Duster за 690 тис. грн.

Як повідомляв Житомир.info, 9 серпня 2021 року департамент освіти Житомирської міської ради уклав угоду на придбання шкільних меблів для 32 освітніх закладів за 6,3 млн грн з ФОП, який був зареєстрований у Черкасах в травні 2021 року

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: департамент освіти тендер закупівля інтерактивна панель обладнання  
Матеріали по темі