Влада

Мінінфраструктури закрило 280 міжнародних автобусних маршрутів, з яких 140 – до рф

8 August 2023, 11:34

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури розпочало реформування галузі міжнародних пасажирських перевезень для покращення якості сервісу та послуг для пасажирів, першим кроком у цьому напрямку стало упорядкування переліку міжнародних автобусних маршрутів.

Про це 8 серпня 2023 року повідомляє пресслужба Мінінфраструктури.

Так, за рішенням профільної Комісії було закрито 280 міжнародних автобусних маршрутів, з яких:

маршрути без відповідних дозволів з боку Польщі – 118;

маршрути, що ведуть до рф – 140;

маршрути до Польщі, заяви щодо закриття яких подали перевізники – 22.

«Зараз Міністерство розпочинає масштабні зміни у сфері міжнародних автобусних перевезень. Перший крок – це верифікація всіх міжнародних маршрутів, щоб мати актуальний перелік. Це дозволить нам бачити реальну ситуацію із перевезеннями та, зокрема, планувати роботу сервісу єЧерга для перетину кордону автобусами. Окрім цього, верифікація всіх маршрутів – це про можливість розширення ринку. Адже через наявність певного маршруту лише на папері, інший перевізник не може відкрити маршрут та надавати відповідні послуги», – наголосив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач.

За словами Сергія Деркача, після верифікації маршрутів до Польщі, така ж робота буде відбуватись із маршрутами, що ведуть до інших країн.

Окрема увагу Міністерство приділить маршрутам, які пролягають через тимчасово окуповані території, але які не можуть виконуватись повноцінно чи взагалі не функціонують. У такому випадку перевізник має звернутись до Міністерства із заявою щодо скасування чи внесення змін до маршруту.

Як повідомляв Житомир.info, в липні 2021 року Державна служба України з безпеки на транспорті запустила кабінет перевізника з низкою нововведень, які значно спрощують та роблять прозорими надання адміністративних послуг перевізникам.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: автобус перевізник Мінінфраструктури пасажирські перевезення Польща рф 
Матеріали по темі