Влада

В Житомирській ОВА визначилися з переліком закладів освіти, де зроблять укриття за кошти державної субвенції

8 August 2023, 13:34

Під головуванням заступника начальника Житомирської ОВА Юрія Денисовця 7 серпня відбулася нарада з керівниками органів місцевого самоврядування щодо реалізації проєктів, пов’язаних із будівництвом, реконструкцією, реставрацією та капітальним ремонтом захисних споруд цивільного захисту у закладах загальної середньої освіти.

Про це повідомляє пресслужба обласної військової адміністрації.

«Розмір субвенції для Житомирської області становить 45 011 тис. грн. На розгляд Житомирської обласної військової адміністрації надійшло 47 проєктів. Через обмежений фінансовий ресурс першочергово розглядалися проєкти закладів освіти, які мають велику кількість учасників освітнього процесу», - йдеться у повідомленні.

За результатами засідання було відібрано 6 проєктів:

нове будівництво захисної споруди цивільного захисту подвійного призначення на території гімназії №8 м. Бердичева;

будівництво захисної споруди цивільного захисту (протирадіаційне укриття) подвійного призначення на території Коростенського міського ліцею №8 Житомирської області;

капітальний ремонт підлог та системи водовідведення споруди цивільного захисту (ПРУ) КЗ «Чуднівський ліцей» Чуднівської міської ради Житомирської області;

нове будівництво захисної споруди цивільного захисту (ПРУ) у Словечанському ліцеї Словечанської сільської ради;

реконструкція існуючих підвальних приміщень під споруду цивільного захисту (ПРУ) Романівського ліцею №1 Романівської селищної ради Житомирського району Житомирської області;

капітальний ремонт протирадіаційного укриття Овруцького ліцею №4 Овруцької міської ради.

Зазначається, що загальна вартість проєктів – 58 млн 372,05 тис. грн, з яких державна субвенція – 45 млн 011 тис. грн, співфінансування – 13 млн 361,05 тис. грн.

Нагадаємо, постановою від 28 квітня 2023 року Кабінет міністрів затвердив порядок та умови надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на облаштування безпечних умов у закладах загальної середньої освіти та розподілив субвенцію: Житомирська область отримає 45 млн 011 тис. грн, реалізація проєктів здійснюється на засадах співфінансування з місцевих бюджетів. Перша заступниця начальника Житомирської ОВА Наталія Остапченко 17 травня провела засідання робочої групи з відбору проєктів, які реалізовуватимуться за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на облаштування безпечних умов у закладах освіти, тоді є погодили шість проєктів, але не вказали в яких закладах.

Як повідомляв Житомир.info, на початку серпня 2022 року начальник ОВА Віталій Бунечко розповідав, що місцеві громади Житомирської області виділили 26 млн грн на обладнання укриттів у школах.

На сесії 29 червня 2023 року з бюджету Житомирської міської громади виділили 35 мільйонів на укриття в закладах освіти, 20 липня 2023 року виділили з бюджету ще 69 млн грн на укриття в закладах освіти Житомира.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ОВА субвенція бюджет укриття ліцей освіта проєкт ремонт будівництво реконструкція 
Матеріали по темі