Події

У Житомирі 15-річного хлопця підозрюють у вбивстві чоловіка: тіло загиблого переносили вночі загорнуте у килим

8 August 2023, 16:33

В Житомирі 7 серпня близько опівночі до поліції зателефонував чоловік та повідомив, що помітив, як на вулиці троє перехожих несли килим. Він був упевнений, що всередині знаходилася людина. Пізніше правоохоронці виявили загорнуте в килим тіло чоловіка, приблизно 45-50 років.

Про це 8 серпня повідомила пресслужба ГУНП в Житомирській області.

«До поліції зателефонував чоловік та повідомив, що помітив, як на вулиці троє перехожих несли килим. Він був упевнений, що всередині знаходилася людина. На його оклик перехожі кинули килим і втекли. На місце події прибули спецпризначенці РПОП ГУНП в Житомирській області. Правоохоронці виявили загорнуте в килим тіло чоловіка, приблизно 45-50 років. У ході слідчо-оперативних заходів поліцейські встановили осіб, які могли бути причетними до події. Нині вони доставлені до Житомирського райуправління поліції. Попередньо правоохоронці встановили, що четверо знайомих вживали спиртне у кімнаті гуртожитку, де проживає один з них. У подальшому між найменшим, 15-річним жителем Глибочицької громади, та старшим чоловіком виник конфлікт, в ході якого хлопець побив чоловіка. Вранці власник помешкання та двоє гостей залишили приміщення, а побитий 41-річний житомирянин залишився. Згодом, повернувшись додому, господар виявив, що чоловік помер. Він розшукав двох інших учасників застілля та повідомив їм про смерть товариша. Завернувши померлого у килим, вони винесли його на вулицю», - йдеться у повідомленні.

Слідчі затримали 15-річного хлопця у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Водночас поліцейські встановлюють роль інших учасників подій.

Також слідчі звернулися до Житомирської окружної прокуратури для погодження повідомлення затриманому підозри у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 121 (Умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого) Кримінального кодексу України та обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Як повідомляв Житомир.info, 27 липня 2023 року поліцейські завершили досудове розслідування вбивства у Бердичеві, яке сталось у березні 2023 року, де 23-річний чоловік під час конфлікту вбив свого знайомого та, погрожуючи такою самою розправою іншому містянину, змусив його до протиправних дій – допомогти сховати тіло.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: тілесні ушкодження підозра поліція вбивство тіло неповнолітній 
Матеріали по темі