Новини компаній

Що таке контактний (домашній) гриль: пристрій і сфера використання

9 August 2023, 13:28

Відомо, що страви, приготовані на грилі, корисніші за смажені. Вони більш натуральні, у процесі їх приготування не утворюються канцерогенні речовини. У закладах громадського харчування грилі давно вже звичні, а останніми роками вони все частіше влаштовуються на домашніх кухнях. Адже сучасний домашній гриль компактний, зручний та багатофункціональний. У ньому можна приготувати розкішні стейки зі скоринкою, посмажити сосиски та ковбаски, овочі та гриби, запекти м'ясо чи рибу. продажу ці прилади представлені в різних модифікаціях, але перед тим, як говорити про критерії їх вибору, варто з'ясувати, що таке притискний гриль і чим він відрізняється від звичайного.



Контактний гриль – що це таке і як його використовувати

Незважаючи на те, що контактний гриль принципово влаштований досить просто, такий пристрій здатний творити на кухні справжні шедеври. Робоча поверхня приладу складається з двох пластин, що нагріваються, між ними і поміщають продукти. При такому контактному способі приготування завдяки двосторонній прожарці все готується вдвічі швидше, причому нічого не потрібно перевертати. Притискна пружина верхньої кришки підлаштовує її висоту під різні продукти, що дуже важливо за такого двостороннього методу. Наприклад, якщо ви запікаєте рибу повністю, вона чудово збереже форму. Та й звичайні гарячі бутерброди не сплющуються в малоапетитні млинці. До безперечних переваг приладу можна віднести і те, що в такому домашньому грилі дуже зручно готувати жирні страви. Для стікання жиру передбачені спеціальні жолобки, що запобігає його розбризкуванню. Поверхні легко миються в посудомийній машині.

Що важливо враховувати під час вибору контактного грилю?

Поверхні, що нагріваються, можуть бути виконані з нержавіючої сталі, чавуну або алюмінію. Зустрічаються контактні грилі з антипригарним покриттям, що робить використання такого приладу особливо зручним. Багато хто віддає перевагу поверхням із нержавіючої сталі, тому що такий пристрій нагрівається швидко, а віддає тепло досить повільно. Усі моделі оснащуються терморегулятором, що дозволяє виставити температуру в діапазоні 50-300 °C. Потужність гриля вибираєте залежно від своїх потреб, але пам'ятайте, що такий показник безпосередньо пов'язаний із витратою електроенергії. Загалом прилад надійний і невибагливий, і при правильному використанні та догляді радуватиме вас не один рік.

Найкращі сучасні моделі домашніх грилів знайдете на сайті www.bosch-home.com.ua. Компанія Bosch славиться високою якістю товарів та хорошим сервісним обслуговуванням. Зробіть собі свято вже сьогодні: переходьте на сайт бренду та ставайте власником контактного домашнього грилю.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі