Події

В Житомирській області патрульні зупинили киянина: водій був позбавлений прав та намагався відкупитися

11 August 2023, 10:20

9 серпня патрульні Звягельського райвідділу у Чижівській громаді помітили «Merсedes, що рухався без переднього бампера. Тож правоохоронці зупинили водія для з’ясування обставин пошкодження автомобіля.

Про це 10 серпня повідомляє Звягельський районний відділ поліції.

«За кермом перебував 21-річний житель столиці. Патрульні з’ясували, що молодик судом уже позбавлений права керування транспортними засобами терміном на 3 роки через нетверезе водіння. Під час подальшого спілкування із поліцейськими хлопець, аби уникнути адміністративної відповідальності, запропонував їм гроші. Відтак на місці події працювала слідчо-оперативна група Звягельського райвідділу, працівники якої задокументували усі обставини», - йдеться в повідомленні.

Окрім того, правоохоронці склали відносно водія адміністративні матеріали за ст. 121 (Порушення правил керування або експлуатації транспортного засобу…) та ч. 4 ст. 126 (Керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів…) КУпАП.

Поліція нагадує, що керування транспортним засобом особою, позбавленою права керування транспортними засобами, тягне за собою накладення штрафу в розмірі 20 400 гривень.

Водночас слідчі поліції внесли відомості про подію до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) КК України.

Відповідно до чинного законодавства подібні протиправні дії караються штрафом від 1 тисячі до 4 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від 2 до 4 років, або позбавленням волі на той самий строк.

Нагадаємо, 30 липня в Житомирській області батько намагався «відкупити» сина, який їхав за кермом без документів, і отримав кримінальну справу.

Як повідомляв Житомир.info, 24 липня 2023 року в с. Корчаку патрульні зупинили мотоцикл Mustang, керманич якого рухався без шолома та не мав документів та двоколісник: щоб уникнути відповідальності, водій спробував відкупитися, запропонувавши поліцейським грошову винагороду.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція водій хабар Звягель 
Матеріали по темі