Суспільство

У Житомирі мріють про Будинок вчених...

6 April 2007, 18:10

Юрій Павленко підтримав пропозицію ректорів житомирських вищих навчальних закладів щодо створення Будинку вчених.

Про це він заявив 6 квітня під час зустрічі з Петром Саухом, ректором Житомирського державного університету ім.І.Франка, Антоном Малиновським, ректором Державного агроекологічного університету, Петром Мельничуком, ректором Житомирського державного технологічного університету, Дем’яном Іщенком, першим заступником начальника Житомирського військового інституту радіоелектроніки ім.С.П.Корольова.

Як повідомляє прес-служба Житомирської облдержадміністрації, за результатами зустрічі дано доручення управлінню освіти і науки облдержадміністрації розглянути можливість розширення загальних площ вищих навчальних закладів та надати пропозиції щодо можливості створення Будинку вчених.

Довідково: в Житомирському інституті радіоелектроніки ім.С.П.Корольова навчається 1245 курсантів і студентів, підготовка фахівців здійснюється за 3 військовими спеціальностями та 3 цивільними. Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 01.03.07 №344 Житомирський інститут радіоелектроніки ім.С.П.Корольова увійшов до складу Національного авіаційного університету і носитиме нове найменування – Житомирський військовий інститут ім.С.П.Корольова Національного авіаційного університету. Ця постанова набирає чинності з 25 червня 2007 року.

На 5 факультетах Житомирського державного технологічного університету навчається 7632 студентів. Освітні послуги надаються за 18 спеціальностями. За роки існування навчального закладу отримано понад 100 авторських свідоцтв та 34 патенти України на винаходи. Виконано 2 проекти за грантами TEMPUS-TASIS на загальну суму понад 500 тис. євро. Виконується 2 нових проекти за грантами обсягом більш 600 тис. євро.

У Державному агроекологічному університеті навчається 10 тис. студентів. Підготовка фахівців здійснюється на восьми факультетах за 13 спеціальностями. У 2006 році в структуру університету увійшли 5 вищих навчальних закладів I-II рівнів акредитації сільськогосподарського напряму області, контингент студентів зріс до 15 тис.

Житомирський державний університет ім.І.Франка готує спеціалістів за 47 спеціальностями. В даний час вищу освіту здобувають 8917 чол. В Україні та за її межами відомі наукові школи університету: філософії, малакології, педагогіки, української та зарубіжної літератури, діалектології, іноземної мови. За останні три роки опубліковано більше 2 тис. праць, в тому числі 33 монографії, 137 підручників і навчальних посібників. Засновано 3 наукових видання.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі