Влада

Уряд переклав відповідальність за формат навчання в новому році на місцеву владу

11 August 2023, 16:57

Життя та здоров’я дітей під час навчального процесу стоять на першому місці. 100% закладів освіти повинні бути з укриттями.

Про це 11 серпня наголосив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Уряду.

«Сьогодні Україна бореться за майбутнє наших дітей. Навіть під час повномасштабної війни ми зобов’язані створити їм найкращі умови для виховання, навчання, дозвілля», — підкреслив Денис Шмигаль.

Глава Уряду наголосив на обов’язковій наявності надійних укриттів у підвалах, наземних конструкцій поруч зі школою чи дитсадком, підземних монолітних укриттів із високим рівнем захисту.

«Наразі 68% освітніх закладів мають укриття різного типу. Це дозволяє розмістити там 4,7 млн учнів та вчителів. Але цього недостатньо. Місцева влада повинна діяти активніше. Гроші на укриття Уряд виділив ще в квітні – 1,5 млрд гривень», — відзначив Прем’єр-міністр.

За словами Дениса Шмигаля, найбільша потреба в укриттях у Харківській, Херсонській, Миколаївській, Дніпропетровській та Одеській областях, оскільки регіони в зоні ризику через російські обстріли, і роботи там потрібно завершувати якнайшвидше.

Як повідомив Прем’єр-міністр, у 2023 році планується облаштувати майже 1,5 тис. укриттів, загалом їх треба збудувати 5,4 тис. Він наголосив, що всі укриття мають відповідати критеріям надійності, безбар’єрності та енергоефективності.

«З боку ОВА має бути регулярний моніторинг безпекової ситуації в громадах. Залежно від рівня загроз ухвалюватимуть рішення про формат навчання: очний, онлайн чи змішаний», — зазначив очільник Уряду.

Прем’єр-міністр підкреслив, що там, де є загроза життю чи здоров’ю дітей, офлайн, тобто очного, навчання не буде: «Місцева влада найкраще розуміє ситуацію у себе в громадах, а тому остаточні рішення про формат навчання будуть ухвалювати саме на місцях».

Нагадаємо, 28 липня на засіданні Кабінет Міністрів України ухвалив постанову про початок навчального року під час дії воєнного стану в Україні. Шмигаль наголосив на безпеці та нагадав про 1,5 млрд грн на укриття.

Як повідомляв Житомир.info, 25 липня 2023 року у Житомирському департаменті освіти вже готуються до нового навчального року. З-поміж пріоритетних завдань - вивести якомога більше школярів на очне навчання, забезпечивши їм безпечні умови перебування у ліцеях.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: укриття школа ліцей освіта навчальний рік навчання Шмигаль 
Матеріали по темі