Суспільство

В українських школах будуть викладати мінну безпеку для дітей, вже розроблені інтерактивні матеріали

14 August 2023, 14:21

МОН та ЮНІСЕФ розробляють практикум із мінної безпеки.

Про це 14 серпня повідомляє Міністерство освіти і науки України.

«Приблизно 30% території України — потенційно небезпечні через вибухонебезпечні предмети. Станом на 30 липня від мін та інших вибухонебезпечних предметів уже постраждали 100 дітей — дані моніторингової місії ООН з прав людини в Україні. Щоб кожен школяр знав правила, які зберігають життя та здоров’я, Міністерство освіти і науки України та Дитячий фонд ООН UNICEF Ukraine спільно розробляють практикум із мінної безпеки для школярів. А для вчителів буде доступний онлайн-курс із викладання мінної безпеки для дітей різного віку.Зараз вчителі вже можуть користуватися посібником із детальними планами, а також презентаціями для уроків із мінної безпеки, адаптованими для початкової та середньої шкіл, від ЮНІСЕФ та партнерів», - йдеться у повідомленні.

У співпраці із дитячими психологами та експертами в мінній просвіті ЮНІСЕФ розробив інтерактивні матеріали, які легко та доступно пояснюють дітям правила безпечної поведінки на територіях, що можуть бути забруднені мінами. Серед них:

інтерактивні онлайн-уроки у Всеукраїнській школі онлайн для дистанційного навчання, адаптовані для молодших і старших школярів;

серія порад від психологів для комунікації з дітьми про вибухонебезпечні предмети;

брошура із завданнями від суперкоманди Інфорсів для підлітків;

загадки на тему мінної безпеки для дошкільнят, учнів молодшої та середньої школи;

мультики для дітей («Безпечні канікули» — для дітей віком 3—10 років, «Суперкоманда проти мін» — для дітей віком 8—16 років, «Пес Патрон» — для дітей віком 4—16 років);

відео із псом Патроном та саперами про типи вибухонебезпечних предметів і формування безпечної поведінки в умовах подолання наслідків бойових дій;

інформаційні постери та ігри.

Ці матеріали можете завантажити на вебсайті «Все про мінну безпеку» (https://bezpeka.info/) та в бібліотеці корисних матеріалів «Спільнотека» (https://spilnoteka.org/catalog/) і вивчати з дитиною вдома чи з учнями на уроках. Адже безпека — це пріоритет №1!

Нагадаємо, 2 серпня Міністерство освіти і науки анонсувало оновлену практичну складову шкільної дисципліни «Захист України», яка спрямована на збільшення практики, актуальних знань, навичок та життєво необхідних умінь.

Як повідомляв Житомир.info, 31 травня 2023 року у Житомирському державному закладі професійної освіти «Житомирська академії поліції» правоохоронці навчали дітей алгоритму дії в надзвичайних ситуаціях, мінній безпеці та домедичній допомозі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: МОН шкільна програма діти міна безпека 
Матеріали по темі