Події

У Житомирі присудили 8 років ув’язнення чоловіку, який цьогоріч у січні на Маликова напав на жінку в ліфті, вдарив та пограбував

21 August 2023, 12:22

У Житомирі ув’язнили на 8 років раніше судимого чоловіка, який відстежував увечері жінок, нападав у під’їздах та грабував.

Про це 21 серпня повідомляє пресслужба Житомирської обласної прокуратури

За публічного обвинувачення прокурорів Житомирської окружної прокуратури місцевого жителя визнано винним у грабежах, скоєних повторно, в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 186 КК України). Його засуджено до позбавлення волі строком на 8 років.

«Прокурори у суді довели, що злочини проти власності, буквально через півтора місяця після звільнення з місць відбування покарання, скоїв неодноразово судимий 37-річний житель Житомира. Події відбувалися у перші дні післяноворічних свят 2023 року. Обвинувачений вечірньої пори відстежував жінок під час покупок у маркетах, та непомітно рухаючись, проводжав до будинку, де вони проживають. Вдаючи з себе попутника, заходив разом із потерпілими до під’їзду або у ліфт, де раптово нападав і грабував. Зокрема, напав увечері на житомирянку, вдарив її та викрав сумку з мобільним телефоном і грошима. З іншої потерпілої встиг зірвати лише ювелірну прикрасу - ланцюжок з підвіскою. Сумку вирвати з рук жінки нападнику не вдалося – потерпіла вчинила опір», - йдеться в повідомленні.

Наразі вирок не набув чинності та може бути оскаржений в апеляційній інстанції.

Як повідомляв Житомир.info, увечері 2 січня 2023 року житомирянка розповіла, що близько 20:00 на Маликова в ліфт на неї напав чоловік: почав лізти до сумки, вдарив, хотів видерти з рук телефон, але йому це не вдалось, зірвав ланцюжок з шиї. Потерпіла надала опис злочинця і поліцейські Житомирського райуправління упродовж доби встановили особу та розшукали 37-річного раніше судимого житомирянина, якого обґрунтовано підозрювали у вчиненні грабежу у мікрорайоні Маликова.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пограбування грабіж вул. Маликова вирок прокуратура Маликова 
Матеріали по темі