Події

У Житомирі за вихідні поліція склала майже 40 протоколів на правопорушників, з яких половина розпивали спиртне в громадських місцях

22 August 2023, 14:11

Вихідними поліцейські Житомира провели профілактичне відпрацювання міста.

Про це 21 серпня повідомляє Житомирське районне управління поліції.

«Правоохоронці, відповідно до визначених маршрутів патрулювання, відпрацьовували як місця масового перебування житомирян, так і спальні райони міста. Особливу увагу патрулі звертали на місця концентрації криміногенного елементу та перевіряли підозрілих осіб, які там знаходилися. За два дні правоохоронці, патрулюючи місто, перевірили на причетність до вчинення протиправних діянь близько чотирьох сотень громадян. З усіма ними були проведені профілактичні бесіди щодо недопущення вчинення правопорушень. Окрім цього, за місцями проживання поліцейські перевірили понад сотні осіб, що перебувають на профілактичних обліках та яким судами визначено певні обмеження щодо пересування», - йдеться у повідомленні.

Основне завдання нарядів, залучених до відпрацювання, — забезпечення публічної безпеки та порядку, профілактика вчинення кримінальних та адміністративних правопорушень на території міста.

«Проведення таких відпрацювань – необхідність сьогодення, вони мають постійний характер», — зазначає начальник відділу превенції Житомирського районного управління поліції Олег Петелюк.

Серед основних завдань поліцейських — запобігання адміністративним правопорушенням. У випадках ігнорування їх зауважень правоохоронці складали адміністративні протоколи щодо порушників. У результаті оформлено близько чотирьох десятків таких матеріалів. Половина з них (20) – за розпиття спиртних напоїв у громадських місцях (ст. 178 КУпАП).

Також поліцейські оперативно встановили двох осіб, причетних до крадіжок з торговельних закладів міста. Нині в обох випадках проводяться досудові розслідування.

Як повідомляв Житомир.info, упродовж ночі 23 квітня 2023 року правоохоронці у Житомирі проводили профілактичні відпрацювання обласного центру для попередження кримінальних та адміністративних правопорушень, а також контролю дотримання комендантської години. Виявили близько двох десятків порушників обмежень, встановлених режимом воєнного стану.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: порушник поліція протоколи 
Матеріали по темі