Події

Суд виніс вирок водію, який у Бердичеві збив двох пішоходів: жінка загинула на місці, дитина потрапила в лікарню

22 August 2023, 15:34

Водій відволікся на телефон і скоїв смертельну ДТП, внаслідок наїзду 60-річна жінка загинула на місці пригоди, а дитина отримала травми. Суд визнав винним водія та призначив покарання.

Про це 22 серпня повідомляє пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області.

«Відповідно до матеріалів справи дорожньо-транспортна пригода сталася у жовтні 2022-го року у місті Бердичеві. В обідню пору 31-річний водій, мешканець Вінниччини, керуючи автомобілем ВАЗ - 21093, рухався вулицею Житомирська та скоїв наїзд на жінку, яка переходила дорогу по пішохідному переходу з велосипедом у руках, на якому сиділа її малолітня онука. Внаслідок наїзду 60-річна жінка загинула на місці пригоди, а дитина отримала травми середнього ступеня тяжкості. Як встановив суд, водій перевищив допустиму швидкість, встановлену у населеному пункті, та проявив неуважність до дорожньої обстановки та її зміни: не помітив пішоходів, бо у цей час відволікся, щоб підняти з підлоги телефон. Свою вину водій повністю визнав», - йдеться у повідомленні.

Бердичівський суд завершив розгляд кримінального провадження за обвинуваченням водія у порушенні правил дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що призвело до смерті людини та спричинило тілесні ушкодження середнього ступеня тяжкості малолітній дитині (ч. 2 ст. 286 ККУ).Суд ухвалив вирок, яким визнав водія винним та призначив покарання - 4 роки позбавлення волі з позбавлення права керування транспортним засобом на строк 3 роки. Також суд частково задовольнив цивільні позови: обвинувачений має сплатити на користь двох потерпілих 100 тис. та 300 тис. грн моральної шкоди.

Вирок ще не набрав законної сили та може бути оскаржений протягом 30 днів.

Як повідомляв Житомир.info, в обідню пору 13 жовтня 2022 року в Бердичеві легковик збив одразу двох людей «на зебрі»: у результаті наїзду 60-річна місцева жителька загинула на місці, а 6-річна дівчинка отримала травми.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДТП аварія пішохід Бердичів 
Матеріали по темі