Суспільство

В Житомирській області на трасі Київ – Чоп відкрили рух мостом, який був пошкоджений вибухами в лютому 2022 року

24 August 2023, 16:39

Міст через річку Дубовець на Житомирщині відкрили для транспорту.

Про це 24 серпня повідомляє Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Житомирській області.

«На мосту через річку Дубовець тепер відкриті для водіїв обидва проїзди. Це третій міст в області, який відновили після руйнувань. Агентство відновлення завершує відбудову мосту на важливому логістичному коридорі в бік сусідніх європейських держав. Переправа через річку Дубовець біля села Царівка, що на міжнародній дорозі Київ – Чоп була пошкоджена від авіаударів у перший місяць повномасштабного вторгнення, але для транспорту її повністю не перекривали. Відновлювати міст почали у березні цього року. Ремонтували частинами, щоб не припиняти трафік міжнародною дорогою. Ліву частину мосту відкрили для транспорту в травні, на правій частині штучної споруди наразі завершили основні ремонтні роботи», - йдеться в повідомленні.

Що зроблено в межах відбудови:

  • часткова заміна пошкоджених балок прогонової будови мосту;
  • влаштування бетону на основі мосту, підходах та тротуарах та гідроізоляція;
  • влаштування дорожнього одягу;
  • тимчасова горизонтальна розмітка;
  • встановлене перильне та бар’єрне огородження;
  • відновлене освітлення ділянки дороги з мостом.

На мосту не лише поліпшили якісні характеристики штучної споруди, але й використовували сучасні матеріали та застосовували нові методики роботи, що підвищить його витривалість і довговічність. Ремонтні роботи ще триватимуть, підрядник перейшов до завершення робіт з безпеки руху, очищення русла річки.

Довідково: внаслідок повномасштабного вторгнення росії, на території Житомирщини було зруйновано чи пошкоджено 5 мостів. Наразі відбудовано 3 моста на дорогах М-06 Київ - Чоп, М-07 Київ – Ковель – Ягодин та М-21 Виступовичі – Житомир – Могилів-Подільський.

Нагадаємо, 31 травня на трасі Київ-Чоп відкрили рух правим проїздом мосту через річку Дубовець, який був пошкоджений у лютому 2022 року.

Втім, 4 травня ще тривав ремонт пошкодженого мосту, дорожники готували до влаштування нового покриття перший проїзд мосту поблизу села Царівка Житомирської області. Переправа через річку Дубовець на одній з ключових магістралей країни була пошкоджена вибухами в лютому 2022 року.

Як повідомляв Житомир.info, 7 березня 2023 року служба автодоріг інформувала, що капітальний ремонт мосту через річку Дубовець на автомобільній дорозі М-06 Київ – Чоп набирав обертів.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: міст річка Дубовець переправа САД дорога ремонт 
Матеріали по темі