Події

Офіційна інформація щодо авіакатастрофи у Житомирській області: внаслідок зіткнення двох літаків загинули троє пілотів

26 August 2023, 16:17

На Житомирщині 25 серпня під час виконання бойового завдання у небі зіткнулись екіпажі двох навчально-бойових літаків L-39. Усі троє пілотів загинули.

Про це о 16:04 год. 26 серпня повідомили Повітряні Сили ЗС України.

«ЩОДО КАТАСТРОФИ L-39. Із сумом повідомляємо, що 25 серпня 2023 року на Житомирщині сталася жахлива авіакатастрофа. Під час виконання бойового завдання у небі зіткнулись екіпажі двох навчально-бойових літаків L-39. Усі троє пілотів, на жаль, загинули. Триває розслідування. Серед загиблих – відомий пілот 40-ї бригади тактичної авіації на позивний “JUICE”. Висловлюємо співчуття рідним загиблих. Це болюча і непоправна втрата для всіх нас. Також просимо обережно та з розумінням ставитись до термінів оприлюднення чутливої інформації, відповідно до встановлених процедур та етичних норм», – йдеться у повідомленні.

Скриншот Telegram-повідомлення Повітряних Сил ЗС України

Обставини зіткнення двох літаків L-39 розслідує ДБР. У повідомленні в Telegram-каналі Державного бюро розслідувань зазначено, що авіакатастрофа сталася поблизу Житомира.

«Працівники ДБР розслідують обставини авіакатастрофи навчально-бойових літаків L-39 на Житомирщині. Інцидент стався 25 серпня 2023 року. Під час виконання бойового завдання у небі поблизу Житомира зіткнулися два навчально-бойові літаки L-39. Загинули 3 пілоти Повітряних Сил Збройних Сил України. ДБР висловлює співчуття родинам загиблих військових та проведе ретельну перевірку для встановлення причин трагедії. Зокрема, особлива увага буде приділена вивченню технічного стану літаків, дотриманню правил підготовки до польотів. Профільні фахівці проведуть ретельну діагностику «чорних ящиків», – інформують у ДБР.

Попередня кваліфікація правопорушення: порушення правил польотів або підготовки до них (ст. 416 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років.

Процесуальне керівництво здійснює Житомирська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Центрального регіону.

Як повідомляв Житомир.info, 2 травня 2022 року Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України інформував про обшуки у п’яти жителів села Дениші Житомирського району, які першими прибули на місце падіння українського літака і поцупили боєкомплект, плати та мікросхеми з цінними металами, а також табельну зброю загиблого пілота, який врятував їхнє село. Йшлося про те, що над територією Тетерівської громади Житомирського району під час повітряного бою російські окупанти підбили літак МІГ-29 ЗСУ. Аби врятувати сотні життів герой-пілот до останнього залишився у кабіні своєї «пташки», відвів її до лісової місцевості, де загинув у полум’ї палаючого борту.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: авіакатастрофа літак авіація пілот Повітряні сили  
Матеріали по темі