Події

Жителі Житомирської області продовжують провокувати пожежі в екосистемах, в одному з сіл вогонь перекинувся на хати-пустки

27 August 2023, 13:43

За добу в Житомирській області рятувальники ліквідували 9 пожеж сухої трави. Внаслідок однієї з них згоріла хата-пустка, ще одна зазнала пошкоджень.

Про це 27 серпня повідомила пресслужба Головного управління ДСНС України у Житомирській області.

«Минулої доби в області рятувальники ліквідували чотирнадцять пожеж, з них дев’ять – сухостою. Найбільше пожеж сталося у Житомирському районі. Загалом вогнем пройдено понад 12,1 га сухої рослинності», – йдеться у повідомленні.

Рятувальники зауважують: попри численні застереження, населення продовжує провокувати займання на відкритій території.

Зокрема, о 16:29 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про загоряння сухостою на відкритій території у с. Рудня Харитонівської територіальної громади Житомирського району.

На місці з’ясувалося, що на присадибних ділянках горить сухостій на площі 1 га. Через пориви вітру вогонь встиг поширитися на дві оселі-пустки. Існувала загроза подальшого поширення полумʼя на житлові будинки селян.

Спільними зусиллями з місцевими жителями упродовж години пожежу ліквідували.

Вогонь встиг знищити одну із зазначених осель та суху траву на площі 1 га. Пошкоджено покрівлю та стіни другого будинку на площі 2 кв. м. Рятувальники запобігли подальшому розповсюдженню вогню.

Нагадаємо, за добу 18 серпня рятувальники ліквідували шість загорянь сухої трави, що виникли у Житомирському, Звягельському та Коростенському районах. Вогнем було пройдено 2,5 га території. Внаслідок однієї з пожеж зайнялася господарча будівля.

Як повідомляв Житомир.info, 12 серпня 2023 року в Житомирському районі рятувальники ліквідували загоряння сухотрав’я, що перекинулося на приватне домоволодіння: бабуся вирішила спалити стерню, внаслідок чого згорів сарай з дровами і ледь не згоріла хата.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пожежа ДСНС суха трава трава хата-пустка  
Матеріали по темі