Новини компаній

Система контролю та управління доступом – особливості та переваги технології

28 August 2023, 13:43

Вхід на будь-яке підприємство та вихід із нього має бути під надійною охороною – факт. Також важливо забезпечити контроль попадання на територію співробітників, відвідувачів та обслуговуючого персоналу. Якщо раніше справлялися прохідний та охоронець на ній, то сьогодні цей метод є застарілим. Варто сказати, що й у попередні роки він працював не надто ефективно. Саме тому має сенс розглянути монтаж СКУД як основний засіб контролю за проникненням на територію об'єкта. Що це таке, ми вам зараз розповімо.


Що таке СКУД?

Відповідно до абревіатури, СКУД – це система контролю та управління доступом. Якщо говорити зрозумілою мовою, це комплекс технічних засобів, за допомогою яких забезпечується контроль входу і виходу в приміщення. Така система не просто забезпечує безпеку, але й дозволяє проводити облік відвідування.

Система ідентифікації може включати сканер відбитків, дармовис з датчиком, карту або універсальний код та ін. Також встановлюється спеціальне ПЗ, яке враховує робочий графік співробітників і контролює час приходу на роботу, обід і різні перерви. Якщо говорити про завдання системи контролю та управління доступом, слід зазначити такі моменти:

  • забезпечення доступу на об'єкт певних людей;
  • захист від несанкціонованого проникнення сторонніх осіб;
  • накладення обмеження на вхід;
  • контроль робочого графіка;
  • допомога бухгалтерії при розрахунку заробітної плати;
  • забезпечення безпеки.

Як бачите, СКУД не просто захищає приміщення від проникнення сторонніх, а й дозволяє систематизувати облік робочого часу працівників.

Переваги СКУД

Серед основних переваг СКУД виділяють три аспекти:

Замовити монтаж СКУД ви можете у компанії Ohholding. Кваліфіковані співробітники порадять набір технічних засобів, що ідеально підійде вашим умовам експлуатації, встановлять та налаштують роботу системи.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі