Суспільство

У приватній школі «Синергія» створили посібник із блочного програмування Minecraft Education

29 August 2023, 10:40

Вчителька приватної школи «Синергія» Юлія Максимець створила унікальний посібник із блочного програмування Minecraft Education. Завдяки посібнику учні через гру вчитимуться програмувати.

Авторка розповідає: шукала подібну літературу для уроків інформатики, коли не знайшла, вирішила створити власний посібник.

«Я ніде не можу знайти таку інформацію. Писала все самостійно, запитувала інформацію в учнів. Посібник ділиться на розділи. У першому розділі ми навчаємося програмувати з помічником агентом – це ти наче гравець, де у тебе є правий та лівий бік, і ти можеш ставити блоки. Друга частина – стосується тривимірних координат. Третя частина – це взаємодія з іншими предметами. Можна з математики вивчати тему «площа» розмістивши блоки, або вивчати хімію», - розповідає авторка посібника «Блочне програмування Minecraft Education» Юлія Максимець.

Свій посібник Юлія Максимець презентувала житомирським вчителям інформатики та провела практичний тренінг.

Викладачі кажуть: вивчати програмування за допомоги гри – це прогресивно та ефективно, тому планують використовувати посібник на уроках.

«Ігровий момент завжди дітей зацікавлює, то цей новий досвід для мене. Бачила, що діти грають у цю гру, але не знала, як це можна використовувати в роботі. Цікавлять діти, і хочеться завжди зацікавити їх вчитися. Те, що їм подобається, ми маємо використовувати для навчання», - вчителька інформатики в ліцеї № 30 Марина Смирнова.

«Для 5-6 класу можна буде використовувати, щоб їм було більш цікаво. Гадаю Minecraft буде їм цікавіший, ніж Scratch», - вчитель інформатики в ліцеї №19 Андрій Маєвський.

Вчителі приватної школи «Синергія» завжди шукають індивідуальний підхід для учнів. Практичний посібник із блочного програмування Minecraft Education – це ще один інструмент для створення цікавих уроків.

«Синергія» — це школа творців майбутнього.

Більше інформації про навчальний заклад на сайті – http://synergyschool.in.ua/

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Синергія приватна школа посібник Максимець 
Матеріали по темі