Місто

Який вигляд мають п’ять скверів у Житомирі, реконструкцію яких мали завершити до кінця серпня

29 August 2023, 16:24

У Житомирі до кінця серпня мали завершити реконструкцію п’ятьох скверів. Чи встигли підрядники виконати роботу – 29 серпня дізнавалися журналісти Житомир.info.

Більше ніж у 2,6 млн грн обійшовся сквер на перехресті Троянівської і Радивилівської: тут вже уклали плитку, встановили лавки, смітники та зробили освітлення. Роботи завершили й на розі Шевченка-Князів Острозьких, на цей об’єкт витратили понад 5 млн грн. Найдорожчий сквер, понад 5,6 млн грн, – на майдані Короленка, тут роботи на завершальному етапі.

«З п’яти скверів на трьох роботи завершені, наразі готується документація на введення в експлуатацію. Це сквер на перехресті Троянівської й Радивилівської, сквер на розі Князів Острозьких-Шевченка та сквер на завершальному етапі на розі вул. Перемоги й майдану Короленка. На цьому сквері (на Короленка) залишилося висадити зелені насадження, це буде зроблено найближчими днями, у таку спеку поки не є доцільним, але вже під’єднали автоматичний полив, що дозволяє зробити озеленення», - говорить начальник управління капітального будівництва В’ячеслав Глазунов.

За двома адресами сквери не встигли зробити до 31 серпня. В профільному управлінні запевняють, що роботи завершать в найближчі тижні.

«Стосовно скверу на вул. Героїв Пожежних, то там затримка через власників МАФів. Там була виготовлена концепція для упорядкування МАФів. Сьогодні вони свої МАФи упорядкували, виставили згідно з генеральним планом, і підрядник зараз завершує роботи. Думаю, що до кінця місяця, там залишилося на два дні роботи. На сквері на Покровській, 159 вже укладено асфальтобетонне покриття, облаштоване тверде покриття з тротуарної плитки, залишилися встановити малі форми – це лавки та освітлення. Думаю, тиждень-два й об'єкт буде завершено», - сказав начальник управління капітального будівництва В’ячеслав Глазунов.

Зазначимо, що реконструкція скверу на вул. Героїв Пожежних, 125 обійшлася в більш як 3,3 млн грн, а скверу на вул. Покровській – понад 2,8 грн.

Нагадаємо, цього року УКБ спрямувало кошти на десять скверів, два з яких почали реконструювати ще до 24 лютого 2022 року: сумарно в 2023 році на реконструкцію скверів та благоустрій територій укладено договорів на 32 млн 450 тис. 228,4 грн.

Як повідомляв Житомир.info, за рік і вісім місяців від початку повномасштабного російського вторгнення (24 лютого 2022 року) на допомогу військовим Житомир спрямував 1,2 млрд грн, що становить 20% міського бюджету, а на капітальні видатки по об’єктах благоустрою міста (алеї, сквери, дороги, тротуари) витрачено 0,8% бюджету міста.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: УКБ сквер ремонт реконструкція Глазунов 
Матеріали по темі