Події

В Житомирській області за добу ліквідували 8 пожеж сухої трави, двічі сухостій горів на вулицях Бердичева

3 September 2023, 13:24

В Житомирській області за добу рятувальниками ліквідовано 8 пожеж сухої трави.

Про це 3 вересня повідомляє пресслужба головного управління ДСНС у Житомирській області.

«Минулої доби На Житомирщині рятувальники ліквідували 12 пожеж, з них вісім – сухостою. Найбільше сухої трави горіло у Бердичівському районі, де впродовж доби вогнеборці чотири рази виїжджали на ліквідацію даних займань. Загалом вогнем пройдено понад 8,5 га сухої рослинності. Зокрема, об 11:40 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про загоряння сухостою на відкритій території на одній із вулиць м. Бердичів. На місці зʼясувалося, що на присадибних ділянках горить трава на площі 1 га. Існувала загроза подальшого поширення вогню на сусідні городи. Спільними зусиллями рятувальниками з місцевими жителями упродовж двох годин пожежу ліквідували. Вогнем знищено суху траву на площі 1 га. Подальшого розповсюдження вогню не допущено. Через годину після ліквідації попередньої пожежі бердичівські рятувальники виїхали на гасіння аналогічного займання сухостою на іншій вулиці Бердичева. В цей раз горіла суха трава на площі 0,5 га», - йдеться у повідомленні.

Крім того, подібне займання ліквідовано також поблизу м. Коростень. Під час пожежі вогнем пройдено ще 3 га території. Наразі остаточні обставини усіх займань встановлюються фахівцями.

Рятувальники закликають населення не провокувати пожежі в природних екосистемах: категорично забороняється спалювати сміття, розводити багаття поблизу лісових насаджень, сухої рослинності, на полях та залишати недопалки чи сірники на трав’янистій підстилці.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирському районі 29 серпня 2023 року під час гасіння пожеж сухої рослинності травмувалося дві людини: 81-річна жінка та 47-річний чоловік

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДСНС пожежа Бердичів сухостій  
Матеріали по темі