Події

У селі Житомирського району поблизу цвинтаря підліток знайшов вибуховий предмет і підпалив його: юнак з опіками потрапив до лікарні

4 September 2023, 13:47

У селі Троянові поблизу цвинтаря 3 вересня підлітки знайшли невідомий предмет, після чого один із юнаків підпалив його і отримав опіки.

Про це 4 вересня повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області.

«До відділу поліції №1 Житомирського райуправління надійшло повідомлення з обласної дитячої лікарні про те, що з опіковими травмами доставлено 16-річного місцевого жителя. Для встановлення всіх обставин на місце події виїхала слідчо-оперативна група. Як стало відомо, 3 вересня підлітки поїхали на відпочинок за місто. Поблизу цвинтаря у с. Троянові знайшли невідомий предмет. Один з хлопців вирішив підпалити його, в результаті чого відбувся спалах та горіння. Юнак отримав опіки. Слід зазначити, що це вже друга подібна історія за останні кілька днів зі знайденими невідомими предметами», - йдеться в повідомленні.

Правоохоронці нагадують батькам та вчителям, що наша країна зазнала ворожого вторгнення, тож будь-яка знахідка може нести небезпеку.

«Поспілкуйтесь вдома, в школі з дітьми, розкажіть про елементарні правила поводження з виявленими невідомими предметами», - наголошують у поліції.

Поліцейські вкотре закликають громадян, особливо дітей, у разі виявлення підозрілих невідомих предметів інформувати екстрені служби (тел. 101 або 102).

Дорослим та дітям важливо пам’ятати, що у разі виявлення підозрілих предметів, зброї та боєприпасів ні в якому разі не можна їх рухати, переносити, розбирати, розбивати, нагрівати тощо, адже вони несуть потенційну небезпеку вам та оточуючим. Тим більше не можна приносити такі речі додому.

Позначте місце знахідки гілкою, яскравою тканиною, іншим доступним способом та попередьте інших людей про небезпеку. Про виявлення таких предметів або речовин повідомте у спеціальні служби: рятувальникам або поліцейським. Телефон 102 працює цілодобово!

Нагадаємо, 1 вересня в Малині Житомирської області травмувався 13-річний хлопець: у його руках здетонував запал від знайденої ручної гранати. Підліток з травмами потрапив до лікарні.

13 червня 2022 року в селищі Брусилів Житомирської області внаслідок вибуху запалу гранати травмувався 34-річний чоловік. Медики діагностували у нього травматичну ампутацію пальця руки.

Як повідомляв Житомир.info, 14 травня 2022 року в Чоповицькій громаді Житомирської області 15-річнипй хлопець знайшов у лісі металевий предмет. Юнак вирішив його розпилити електроінструментом, від детонації хлопець отримав травми та був госпіталізований до лікарні.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: травмування боєприпас вибухонебезпечний предмет юнак опіки підліток 
Матеріали по темі