Місто

Дві дівчинки із Житомира та області перемогли на Українському Міжнародному фестивалі повітряних зміїв у Болгарії

6 September 2023, 13:25

Представниці Житомирщини перемогли на Українському Міжнародному фестивалі повітряних зміїв у Болгарії.

Про це повідомила Українська Асоціація Повітряних Зміїв.

«З 13 по 18 серпня 2023 р. у Варненській області Болгарії відбувся Український Міжнародний фестиваль повітряних зміїв, спеціально організований для дітей захисників та захисниць України. Від Житомирщини у заході взяли участь Марія Федірко (с. Студениця Житомирського району, 15 років) та Кароліна Порозінська (м. Житомир, 15 років)», - йдеться в повідомленні.

За результатами змагань серед аматорів у рамках фестивалю найкращою в Україні в категорії «кайт-флаїнґ у приміщенні» (indoor) стала Марія Федірко, яка продемонструвала справжній талант у керуванні повітряними зміями типу «ґлайдер». Кароліна Порозінська очолила одну з трьох міжрегіональних команд у змаганнях з кайт-білдингу (власноручний дизайн повітряного змія), яка виготовила найкращий кайт. Повітряний змій – переможець відповідав таким критеріям: керованість, екологічність, економічність, якість виконання та вантажопідйомність.

«Унікальна подія зібрала більше 250 любителів повітряних зміїв з усіх регіонів України, а також професійних кайт-флаєрів нашої країни та чотирьох держав Європи. Фестиваль мав не тільки культурно-дозвіллєве, але і наукове спрямування та став результатом унікальної взаємодії Української Асоціації Повітряних Зміїв як молодіжної організації та еліти педагогів-фізиків України – колективу проекту Online Physics School», - розповідають в організації.

Як повідомляє співорганізатор заходу, віце-президент Української Асоціації Повітряних Зміїв, чемпіон світу - 2018 Леонід Бройтман: «Для нас дуже важливою, мотивуючою стала саме цільова аудиторія фестивалю – діти українських військовослужбовців, які оздоровлювалися в Болгарії. Це наше майбутнє, яке маємо плекати вже зараз попри все. Щиро дякуємо спонсорам та партнерам фестивалю! Також приємно, що Житомирщина в особі дівчат успішно дебютувала в кайт-флаїнґу як новому виді спорту в Україні. Вони вже долучилися до команди Асоціації та займатимуться повітряними зміями професійно. Ми розглядаємо варіант створення нового клубу на Житомирщині або розширення нашого київського представництва».

Нагадаємо, спортсмен з Житомирщини Олександр Гонгальський виборов срібну та бронзову нагороди на чемпіонаті світу з шашок, який проходив з 20 по 27 серпня 2023 року у передмісті м. Варшави. А 31 серпня У Житомирі чемпіону Європи з жиму штанги Андрію Баленкову та чемпіону світу з шашок Олександру Гонгальському вручили грошові сертифікати.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: змагання повітряний змій фестиваль Болгарія Асоціація Повітряних Зміїв Порозінська Федірко 
Матеріали по темі