Події

Вночі у місті Житомирської області зупинений за порушення ПДР нетверезий водій пропонував хабар поліцейським

8 September 2023, 13:37

Уночі 7 вересня на одній із вулиць міста Андрушівка патрульні відділу поліцейської діяльності № 1 Бердичівського райвідділу зупинили автомобіль за порушення Правил дорожнього руху – водій не увімкнув світловий покажчик повороту при зміні напрямку руху.

Про це 8 вересня повідомив Бердичівський районний відділ поліції.

«Під час спілкування з керманичем поліцейські помітили у нього характерні ознаки алкогольного сп’яніння та запропонували пройти відповідне обстеження. За результатами медичного освідування, у керманича «ВАЗівки» було зафіксовано 0,71 проміле алкоголю в крові. Під час оформлення адміністративних матеріалів, аби уникнути відповідальності, 45-річний житель м. Коростишева спробував відкупитися і поклав у салон службового автомобіля грошові кошти», - йдеться у повідомленні.

На місце події патрульні викликали слідчо-оперативну групу Бердичівського райвідділу, працівники якої задокументували факт пропозиції хабаря та вилучили свідчення протиправного діяння.

Попередня правова кваліфікація події – ч. 1 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) ККУ. За це чоловікові може загрожувати штраф або позбавлення волі на строк до 4 років.

Окрім того, відносно водія складені матеріали за порушення адміністративного законодавства – керування транспортним засобом у стані сп’яніння (ч. 1 ст. 130 КУпАП) та порушення правил користування зовнішніми освітлювальними приладами (ч. 2 ст. 122 КУпАП). За таке правопорушення передбачено значні штрафні санкції.

Від редакції: на фотографії, яке розміщене на сайті ГУНП, видно суму хабаря – п’ять тисяч гривень.

Як повідомляв Житомир.info,25 серпня 2023 року у селищі Миропіль водій напідпитку спробував відкупитися від поліцейських – поклав у службове авто 20 тис. грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: хабар водій поліція нетверезий водій Андрушівка сп’яніння 
Матеріали по темі