Місто

В житомирській лікарні № 2 вже працює нове відділення нейрохірургії, для якого передбачили 32,5 млн грн на придбання обладнання

11 September 2023, 13:29

В КП «Лікарня № 2 ім. В.П. Павлусенка» понад місяць функціонує нове відділення нейрохірургії, для якого передбачене нове обладнання.

Про це 11 вересня на позачерговому засіданні міськвиконкому повідомила заступниця директора КП «Лікарня № 2 ім. В.П. Павлусенка» з економічних питань Світлана Маренич під час розгляду питання про затвердження змін до фінансового плану.

«Змінами, що зараз вносяться, дохідну частину фінансового плану збільшуємо на 55,2 млн грн, а витратну частину на 33,6 млн грн. Збільшення дохідної частини відбувається шляхом коригування суми договору з НСЗУ згідно з додатковими угодами (ред.становить 326,2 млн грн). Витрати підприємства збільшуються і становлять – 301,9 млн грн, шляхом збільшення витрат на витратні матеріали та видатки на оплату праці, у зв'язку з відкриттям нового відділення нейрохірургії з 1 серпня 2023 року», – повідомила Світлана Маренич.

За словами заступниці директора КП «Лікарня № 2 ім. В.П. Павлусенка», кошти виділяють на ремонти приміщень та придбання обладнання для нового відділення нейрохірургії.

«Відбувається також збільшення видатків на капітальні інвестиції. Загалом збільшуємо на 50,9 млн грн. Зокрема 18,4 млн грн збільшення видатків на проведення реконструкцій та капітального ремонту приміщень – це ремонт поліклініки по вул. Лесі Українки, 16 для розміщення відділення медичної реабілітації, ремонт та заміна ліфтів в поліклініці на вул. Лесі Українки, 16 та в стаціонарі на вул. Шухевича, 2. Збільшуємо також видатки на 32,5 млн грн на придбання медичного обладнання – це нейромікроскоп майже 24 млн грн, рентгенівська С дуга 8,5 млн та операційний світильник», - проінформувала Світлана Маренич.

Нагадаємо, наприкінці червня 2023 року у Житомирі планували об’єднати дорослу та дитячу лікарню, щоб отримати медичний заклад кластерного типу, що дозволить збільшити кількість пакетів від НСЗУ.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: лікарня лікарня №2 нейрохірургія обладнання медобладнання нейромікроскоп Маренич 
Матеріали по темі