ДОПОМОГА

У Житомирській області сім’ї загиблих отримають меблі та техніку, придбану за підтримки ЮНІСЕФ

11 September 2023, 16:00

11 вересня у місті Житомир начальник військової адміністрації Віталій Бунечко зустрівся з родинами загиблих захисників. Сім’ї героїв отримають меблі, побутову та комп’ютерну техніку, придбану за підтримки ЮНІСЕФ.

Про це 11 вересня на своїй сторінці в фейсбуці повідомив начальник Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко.

«Сьогодні ми розпочали наступний етап програми, яку ініціювали пів року тому. Йдеться про комплексну допомогу родинам, які на цій війні втратили когось із батьків. Цей проєкт реалізовано за підтримки наших партнерів з Дитячого фонду ООН ЮНІСЕФ. Він охоплює майже 500 родин де виховується 745 дітей. На першому етапі ці родини з Житомирщини вже отримали грошову допомогу в обсязі від 25 до 33 тис. гривень кожна. Для дітей та їх близьких проводяться індивідуальні психологічні консультації, заняття груп взаємопідтримки, зокрема майстер-класи арттерапевтичний спрямування, а також тренінги та інші групові заходи. На етапі, що стартував сьогодні, родини, які втратили когось з батьків на цій війні отримають меблі, побутову та комп’ютерну техніку, придбану за підтримки ЮНІСЕФ», – повідомив Віталій Бунечко.

Загалом родинам буде передано:

230 ноутбуків;

109 пральних машин;

83 холодильники;

12 кухонних плит;

16 шаф для одягу;

9 двоярусних ліжок;

10 ліжок;

28 комплектів для навчання (стіл та стілець)

Нагадаємо, у Житомирській області в травні цього року стартувала програма фінансових виплат для домогосподарств з дітьми, які втратили одного або обох годувальників в результаті військових дій, від Дитячого фонду ООН (UNICEF) UNICEF Ukraine за підтримки виконавчого партнера фонду в регіоні In Touch Ukraine Foundation. Було зареєстровано 500 сімей, кожен член яких отримав щомісячну допомогу в розмірі 2200 грн протягом трьох місяців.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ЮНІСЕФ допомога виплати 
Матеріали по темі