Суспільство

У Зарічанах вперше відбувся Кубок Єпископа з футболу для християнської молоді

12 September 2023, 10:49

12 команд з Київсько-Житомирської дієцезії Римсько-Католицької церкви у трьох вікових категоріях: U-11, U-14, U-17, зібралися у селі Зарічани, аби розіграти Кубок Єпископа з футболу.

Подібний турнір відбувається вперше і покликаний розкрити здібності християнської молоді у спорті та покращити навички взаємодії в команді з повагою, як до своїх товаришів, так і до суперників.

"Сьогодні тут, в Зарічанах, відбувається перший чи вперше футбольний турнір нашої дієцезії. Цей турнір організований для наших дітей, молоді. Є три вікові категорії учасників. Цим турніром ми хотіли б започаткувати таку певну традицію чергових турнірів, на які можуть збиратися наші молоді люди: хлопці, дівчата, і ті, які розвивають свої таланти в тій царині, а саме спорту, футболу. Вони можуть це зробити разом, можуть зробити це, як християни. Можуть зробити це в такій, християнській формі моралі. Ми про це з ними говоримо, вживаючи саме добрих слів, доброго відношення, навіть до суперника. І це дуже-дуже важлива така ініціатива.

Ця ініціатива з'явилася в нашій комісії щодо пастирства дітей і молоді. Комісія знає, що спорт є дуже чудовим способом виховання, оскільки під час занять спортом людина відкривається, людина інколи навіть не слідкує за своїми словами, за своєю поведінкою і тоді вмикається оця підсвідомість. Людина має докласти величезних зусиль для того, щоб стриматися, щоб залишатися джентльменом. Це потрібно, щоб залишатися добрими християнами і добрими громадянами, і просто добрими людьми, - розповів про мету турніру єпископ-ординарій Київсько-Житомирської дієцезії Віталій Кривицький.

Більше дивіться у відео.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Кубок Єпископа 
Матеріали по темі