Влада

Житомирський суд дозволив обвинуваченому в отриманні хабаря декану викладати в університеті

18 September 2023, 16:38

Декану факультету інженерії та енергетики Поліського національного університету Ярославу Ярошу, якого судять за хабар, продовжили строку дії запобіжного заходу і дозволили займатися викладацькою діяльністю.

Відповідна ухвала Корольовського райсуду від 25 серпня 2023 року оприлюднена в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Зазначається, що у провадженні Корольовського районного суду м. Житомира перебуває кримінальне провадження по обвинуваченню декана ПНУ за ст. 368 ч.3 КК України (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). 9 січня 2023 року ухвалою суду вказане кримінальне провадження призначене до судового розгляду. Судом було продовжено з`ясування обставин справи та перевірку їх доказами, яке на даний час не завершено.

За клопотанням прокурора суд продовжив обвинуваченому до 23 жовтня 2023 року строк дії запобіжного засобу (особисте зобов’язання) та відсторонення від посади декана, але дозволив викладати в університеті.

«При вирішенні вказаного клопотання судом також враховується, що ОСОБА_4 вже протягом тривалого часу відсторонений від посади та не отримує заробітної плати. У зв`язку з тим, що суд, продовжуючи обвинуваченому запобіжний захід у вигляді особистого зобов`язання зазначає про заборону ОСОБА_4 спілкуватися зі свідками у даному кримінальному провадженні саме з приводу обставин даного кримінального провадження, тому суд вважає можливим та необхідним відсторонити обвинуваченого ОСОБА_4 лише від посади декана факультету інженерії та енергетики Поліського національного університету з правом викладацької діяльності відповідних навчальних дисциплін у даному навчальному закладі», - йдеться в ухвалі суду.

Скриншот з ухвали суду

Нагадаємо, ухвалами суду від 9 вересня 2022 року Ярослава Яроша відсторонили від посади декана факультету інженерії та енергетики Поліського національного університету та посадили під цілодобовий домашній арешт. Після цього відсторонення від посади постійно продовжували. А домашній арешт замінили на особисте зобов’язання.

Як повідомляв Житомир.info, 8 вересня 2022 року в робочому кабінеті затримали «декан одного з факультетів університету міста Житомира» після одержання ним від студента 400 євро неправомірної вигоди: за даними досудового розслідування, побори зі студентів за закриття сесії та невідрахування з вищого навчального закладу декан університету запровадив на системній основі. На початку січня справу затриманого на хабарі декана передали до суду.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: хабар декан суд університет Поліський університет ПНУ викладач відсторонення 
Матеріали по темі