Суспільство

Житомирські екологи нарахували понад 10 млн збитків через загибель риби у Народицькій громаді

19 September 2023, 10:21

Збитки через загибель риби у р.Стручок Народицької територіальної громади склали понад 10 млн грн.

Про це 19 вересня повідомляє Державна екологічна інспекція Поліського округу.

«Оперативно реагуючи на лист Житомирського рибоохоронного патруля від 04.09.2023, фахівці Інспекції виїхали на місце масової загибелі водних біоресурсів у водосховищі, розташованому за межами с. Ласки Народицької ТГ Коростенського району, відібрали проби води для дослідження і подальшого обрахування завданих довкіллю збитків. За результатами проведених у Відділі інструментально-лабораторного контролю досліджень показників складу та властивостей води зафіксовано незначне (приблизно у 1,2 раза) перевищення нормативів ГДК по хімічному споживанню кисню (ХСК), по біологічному споживанню кисню (БСК5) - в 1,8 раза. Зафіксовано низький вміст розчиненого кисню у воді – від 3 до 4 мг/дм3 при нормі не менше 6 мг/дм 3 за межами населеного пункту. За наданими Житомирським рибоохоронним патрулем матеріалами (акт обстеження берегової лінії з зазначенням кількості загиблої ради за видами) спеціалісти Інспекції провели розрахунок шкоди, заподіяної рибному господарству внаслідок загибелі водних біоресурсів. Розрахунок був проведений по прямих збитках за кількістю загиблих біоресурсів та по збитках від втрати потомства», - йдеться в повідомленні.

Загальна сума заподіяних збитків склала понад 10 млн 212 тис. грн.

Матеріали з результатами досліджень та обрахованою сумою шкоди, нанесеної довкіллю, скеровані до правоохоронних органів для вжиття заходів реагування в межах компетенції.

Нагадаємо, 1 вересня житомирські екологи нарахували більш ніж 150 тис. грн збитків від загибелі риби в річці Тетерів на Смолянці.

Як повідомляв Житомир.info, 18 серпня екологи підрахували збитки за фактом загибелі риби на річці біля Житомира: становлять більш ніж пів мільйона гривень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: екологи риба мор екоінспекція Народичі збитки 
Матеріали по темі